foto: AP/Scanpix/LETA
Sevastova prestižā Indianvelsas turnīra otrajā kārtā pieveic olimpisko čempioni Pudžu
Anastasija Sevastova bija pārāka teju divu stundu ilgā cīņā.
Citi sporta veidi
2018. gada 11. marts, 09:35

Sevastova prestižā Indianvelsas turnīra otrajā kārtā pieveic olimpisko čempioni Pudžu

LETA

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova sestdien prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas vienspēļu turnīra otrās kārtas cīņā pārspēja 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas tenisiste nepilnu divu stundu ilgā cīņā guva panākumu ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-1.

Trešās kārtas sasniegšana Sevastovai ļāva tikt pie 65 pasaules ranga punktiem, bet nākamajā kārtā viņas pretiniece būs pasaules ranga 12.rakete Jūlija Gērgesa no Vācijas.

Sevastova maču sāka ļoti labi, trešajā un piektajā geimā gūstot punktu pretinieces servē, kas ļāva panākt 5-1 un pēc tam izcīnīt uzvaru setā. Savukārt turpinājumā labāka bija Pudža, kura otrajā setā atbildēja ar divām izmantotām breikbumbām sestajā un astotajā geimā.

Tikmēr izšķirošajā setā Sevastova, divas reizes nobreikojot sāncensi, panāca 3-0 savā labā, ceturtajā geimā pati zaudējot savu servi. Tiesa, turpinājumā Sevastova atkla guva trīs punktus pēc kārtas, svinot drošu uzvaru.

Sevastova pasaules rangā pašlaik ieņem 20.vietu, bet Indianvelsas turnīrā viņa izlikta ar 21.numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt Pudža pasaules rangā atrodama 83.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēlējušas.

Sevastovai šī turnīra pirmā kārta bija brīva, kamēr Pudža savā pirmajā mačā ar 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju, kura pasaules rangā ir 59.pozīcijā.

Pudža 2016.gadā negaidīti triumfēja Riodežaneiro Olimpiādē, kļūstot par pirmo savas valsts zelta medaļnieci olimpiskajās spēlēs, kā arī izcīnot savu lielāko panākumu līdzšinējā karjerā. Pēc tam ar tik spilgtu sniegumu viņa nav izcēlusies, bet viņas karjeras rekords pasaules rangā ir 27.vieta.

Pērn Puertoriko tenisiste aizkļuva līdz Luksemburgas WTA "International" turnīra finālam, bet "Grand Slam" turnīros netika tālāk par otro kārtu. Šosezon viņa sešos WTA pamatturnīru mačos izcīnījusi trīs uzvaras.

Savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu karjerā Pudža izcīnīja 2014.gadā Strasbūrā, un vēl divas reizes viņa ir spēlējusi finālos.

Sevastova Indianvelsā spēlē sesto reizi, tomēr pamatturnīrā vien trešo reizi. Pērn viņa arī sacensības sāka no otrās kārtas, bet uzreiz cieta neveiksmi, līdz ar to Latvijas sportiste bez pamatturnīru uzvarām tur ir kopš 2011.gada.

Savukārt Pudža Indianvelsā spēlēja astoto reizi karjerā. Savu labāko rezultātu šeit viņa uzrādīja sev veiksmīgajā 2016.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pudža karjerā trīs reizes spēkojusies ar Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, ciešot trīs zaudējumus. Karjeras laikā viņa pasaules ranga pirmā divdesmitnieka spēlētājas uzvarējusi 14 reizes, tomēr visiespaidīgākā statistika tika iekrāta tieši olimpiskajās spēlēs, kur tika pieveiktas uzreiz četras TOP20 tenisistes.

Tikmēr Sevastova šo sezonu sāka atzīstami, aizkļūstot līdz pusfinālam gada pirmajā turnīrā Brisbenā, tomēr pēc tam tik sekmīgs turpinājums nesekoja. Pagājušajā mēnesī viņa vēl tika līdz astotdaļfinālam Dohas WTA "Premier" sacensībās, piekāpjoties vēl tā brīža otrajai raketei Simonai Halepai no Rumānijas.

WTA tūres ietvaros Sevastova šosezon guvusi septiņas uzvaras 12 spēlēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien Indianvelsas otro kārtu pārvarēja ar sesto numuru izliktā Ostapenko, kura ar 6-4, 3-6, 6-1 nepilnu divu stundu ilgā cīņā pieveica šveicieti Beindu Benčiču.

Trešās kārtas sasniegšana arī Ostapenko ļāva tikt pie 65 WTA vienspēļu ranga punktiem, bet nākamajā kārtā viņas pretiniece būs Horvātijas tenisiste Petra Martiča, kura pasaules rangā atrodama 51.pozīcijā.

Ostapenko ar Sevastovu piedalījās arī Indianvelsas dubultspēļu turnīrā, kur gan piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, ar 2-6, 3-6 piekāpjoties ar otro numuru izliktajām taivānietēm Kaičeņai un Latišai Čanām.

Sacensības Indianvelsā tiek sauktas arī par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, tam ilgstot pusotru nedēļu un pirmajām 32 sportistēm pirmo kārtu saņemot brīvu.