foto: REUTERS
Zināms, kāpēc pēkšņi mira 31 gadu vecais Itālijas futbolists. Viņa nāve satrieca visus fanus
"Fiorentina" un Itālijas izlases futbolists Astori miris no sirds apstāšanās.
Futbols
2018. gada 6. marts, 20:05

Zināms, kāpēc pēkšņi mira 31 gadu vecais Itālijas futbolists. Viņa nāve satrieca visus fanus

Jauns.lv/LETA

Pagājušās nedēļas izskaņā futbola fanus sasniedza sarūgtinoša vēsts: pēkšņi miris Davide Astori, futbola kluba "Fiorentina" kapteinis.

Itālijas A sērijas kluba Florences "Fiorentina" un valstsvienības futbolists Davide Astori miris no sirds apstāšanās, noskaidrojusi ziņu aģentūra ANSA.

Astori nupat veikta autopsija, kas apliecina, ka futbolists 31 gadu vecumā aizsaulē devies no sirds apstāšanās.

Spēlētāja mirstīgās atliekas tuvākajā laikā tiks nogādātas Florencē, bet bēres paredzētas ceturtdien, turklāt pilsētas vadība iedzīvotājus aicinājusi dienas vidū ieturēt vienu minūti ilgu klusuma brīdi.

Astori naktī uz svētdienu tika atrasts Udīnes viesnīcas "La di Moret" numuriņā, kur "Fiorentina" komanda bija apmetusies pirms gaidāmās spēles ar "Udinese".

Profesionāla futbolista karjeru Astori sāka 2006.gadā "AC Milan" rindās, pēc tam tiekot izīrēts zemāku līgu vienībām. Savukārt 2008.gadā viņš pārcēlās uz "Cagliari", kur nospēlēja sešas sezonas, 178 spēlēs gūstot trīs vārtus.

Pēc tam viņš 2014.gadā pārcēlās uz "AS Roma", kur nospēlēja vienu sezonu, bet 2015.gadā pievienojās "Fiorentina" klubam, kurā pirmajā gadā bija uz īres tiesībām, pēc tam Florences komandai viņu izpērkot.

"Fiorentina" rindās Astori šosezon aizvadīja 27 spēles, gūstot vienus vārtus.

Pirms šīs sezonas Astori tika iecelts par "Fiorentina" kapteini.

Tāpat viņš 2010.gadā pirmo reizi tika izsaukts uz Itālijas izlasi, kurā debitēja gadu vēlāk, kopš tā laika piedaloties 14 mačos.

Futbolistam palika divus gadus veca meita, bet viņa iepriekšējais klubs "Cagliari" ir iemūžinājis spēlētāja nēsāto 13.numuru.