foto: Evija Trifanova/LETA
Sotnieks pēc divu mēnešu nespēlēšanas atgriežas laukumā
Kristaps Sotnieks pēdējo reizi mačā bija piedalījās 29.decembrī.
Hokejs
2018. gada 27. februāris, 22:18

Sotnieks pēc divu mēnešu nespēlēšanas atgriežas laukumā

LETA

Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks otrdien pēc divu mēnešu pārtraukuma aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) maču, ar četriem bloķētiem metieniem sekmējot Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētās Toljati "Lada" komandas uzvaru.

"Lada" viesos ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Sotnieks piecu mēnešu laikā bija aizvadījis tikai divus KHL mačus, iepriekšējo reizi spēlējot 29.decembrī, kad pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās uz ledus.

Šajā mačā Latvijas izlases aizsargs nospēlēja 19 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, bloķēja četrus metienus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Viņš šosezon 16 spēlēs guvis divus vārtus.

Aleksandrs Lazušins "Lada" vārtos atvairīja visas 36 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr zaudējumu otrdien cieta Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru vada Pēteris Skudra. "Torpedo" viesos ar rezultātu 2:5 (0:1, 2:3, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars", kas līdz ar uzvaru nodrošināja pirmo vietu Austrumu konferencē. "Ak Bars" rindās ar "hat-trick" izcēlās Aleksejs Potapovs.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un bloķēja divus metienus.

Daugaviņš šosezon 55 mačos izcēlies ar 11 precīziem metieniem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Otrdien kļuva zināms arī pirmais Gagarina kausa izcīņas pāris. "Torpedo" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kas viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Maskavas "Spartak".

Jaroslavļas vienībā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, kura skolnieks Aleksejs Murigins atvairīja visas 28 pretinieku mestās ripas.

Otrdien pēc gandrīz mēneša pārtraukuma atsācies KHL regulārais čempionāts, kurā bija Phjončhanas olimpiskajām spēlēm paredzēts pārtraukums. Četrgades nozīmīgākā ziemas sporta veidu foruma hokeja turnīrā triumfēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Olimpisko sportistu no Krievijas izlase, kurā visi spēlētāji bija no KHL, jo Olimpiādē novarēja piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti.

Otrdien Znaroka un Vītoliņa stūrētā Sanktpēterburgas SKA, dodot atpūtu olimpiskajiem čempioniem, viesos ar rezultātu 3:5 (2:1, 0:2, 1:2) piekāpās Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kas ceturtdien viesosies pie Rīgas "Dinamo".

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda otrdien nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā. Ufas komanda savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja "Soči" hokejistus, nodrošinādama uzvaru Čerņiševa divīzijā līdz ar to arī otro vietu Austrumu konferencē.

Bārtulis šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Šosezon Bārtulis 41 KHL spēlē atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, taču decembrī vērsās arbitrāžas tiesā un pēc tam līgumu pārtrauca, vēlāk pievienojoties "Salavat Julajev", kurā tagad ir aizvadījis deviņas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat vietu izslēgšanas turnīrā nodrošinājusi iepriekšējās sezonas vicečempione Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra" vienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Deniss Kazionovs.

Magņitogorskas komandas vārtsargs Iļja Samsonovs šajā spēlē atvairīja visas 35 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr Čerepovecas "Severstaļ" viesos ar rezultātu 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pārspēja Maskavas CSKA, tādējādi no izslēgšanas turnīra zonas izstumjot Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo". Uzvarētājiem divus vārtus guva Jurijs Trubačovs.

Maskavas "Dinamo" izšķirošo cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Maskavas "Spartak".

Kā vēstīts, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šīs sezonas pēdējā izbraukuma spēlē otrdien ar rezultātu 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) zaudēja Minskas "Dinamo" vienībai.

Vārtus rīdziniekiem guva Miks Indrašis un Uvis Balinskis, kuri atzīmējās spēles pirmajās trīs minūtēs, kā arī Brendons Makmilans, kurš precīzi meta divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Vēl otrdien Čeļabinskas "Traktor" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Tikmēr divu Sibīrijas komandu derbijā Novosibirskas "Sibirj" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Omskas "Avangard". Savukārt Habarovskas "Amur" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 5:3 (3:1, 0:1, 2:0) uzvarēja "Admiral", ar diviem vārtiem izceļoties Vjačeslavam Ļitovčenko, kamēr Maskavas apgabala "Vitjaz" mājās ar 5:3 (0:2, 3:0, 2:0) apspēlēja Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā. Otrajā vietā ar 121 punktu seko Maskavas CSKA, trešajā vietā ar 103 punktiem ir "Jokerit", bet 99 punkti ir "Lokomotiv" vienībai.

"Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 80 punktiem ieņem devīto pozīciju, par diviem punktiem zaudējot priekšā esošajām "Spartak" un "Severstaļ" komandām.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 47 punktiem 55 mačos, no Hantimansijskas "Jugra", kas ir pēdējā Austrumos, atpaliekot vienu punktu.

Austrumu konferencē vadībā ar 97 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 90 punktiem ir "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī "Ņeftehimik", "Avtomobilist", "Traktor" un "Metallurg" vienībām, kas arī nodrošinājušas vietu "play-off".

Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība, kas jau regulāro čempionātu noslēgusi un kurā šosezon spēlēja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, ar 61 punktu ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 50 punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.