foto: AFP/Scanpix/LETA
Lambjēls: "Ar Vasiļjevu un Ņikitinu turpināšu strādāt, kamēr vien būšu viņiem vajadzīgs"
Deniss Vasiļjevs ar Stefanu Lambjēlu Phjončhanā.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. februāris, 08:00

Lambjēls: "Ar Vasiļjevu un Ņikitinu turpināšu strādāt, kamēr vien būšu viņiem vajadzīgs"

Jauns.lv

Slavenais šveicietis Stefans Lambjēls ar talantīgajiem Latvijas daiļslidotājiem Denisu Vasiļjevu un Diānu Ņikitinu turpinās strādāt, kamēr vien viņš būs viņiem vajadzīgs, atklājis speciālists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divkārtējais pasaules čempions un Turīnas olimpisko spēļu vicečempions vīriešu daiļslidošanā Lambjēls ar 18 gadus veco Vasiļjevu strādā kopš 2016.gada, bet pērn viņa paspārnē nonāca arī 17 gadus vecā Ņikitina.

"Es turpināšu strādāt ar Denisu un Diānu, kamēr vien viņiem būs nepieciešama mana palīdzība. Tomēr tai pat laikā es viņus neturēšu ar varu. Pasaulē ir ļoti daudz treneru. Mans darbs ir no sevis atdot visu, lai viņi varētu labi uzstāties. Vēlos, lai viņi uz ledus kļūtu patstāvīgi un paši saprot, ko grib un ko ne. Es viņu vietā uz laukuma nevaru būt," teica Lambjēls. "Trenerim ir jārada nepieciešamā vide un stabilitāte, kā arī jāsniedz kvalitāte. Ja tas viss ir, neredzu iemeslu, kāpēc mums būtu jāpārtrauc darbs. Man ar Diānu un Denisu ir izveidojies ļoti labs kontakts, strādājam ļoti pozitīvi domājošā vidē. Katrs no viņiem turpina progresēt, un esmu ļoti laimīgs par šo sadarbību."

"Deniss un Diāna ir ļoti ambiciozi, turklāt ļoti gudri jaunieši. Lai arī viņiem ir vien 17-18 gadi, viņi jau tagad šķiet ļoti nobrieduši, jo daudz ceļo, pieredz citādākas kultūras un to dara bez vecākiem. Tas viņus padara stiprākus," uzskata Lambjēls.

Vasiļjevs savu debiju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir noslēdzis ar 19.vietu, kamēr Ņikitina Olimpiādi uzsāks trešdien, aizvadot īso programmu.

"Diānu pirmo reizi satiku 2016.gada jaunatnes Olimpiādē Lillehammerē, bet, kad noslēdzās iepriekšējā sezona, saņēmu no Ņikitinas ziņu, ka viņa vēlas atbraukt pie manis un atrādīties. Viņa atbrauca, bet es gribēju viņu pārbaudīt ne tikai kā slidotāju, bet arī kā personību. Diāna ir ļoti patīkama un pozitīvi domājoša meitene, kā arī fiziski ļoti spēcīga. Gribēju paplašināt viņas sajūtas daiļslidošanā, jo tā nav tikai par lēcienu izpildīšanu. Tas tobrīd bija izaicinājums tobrīd, kad sākām strādāt," atklāja Lambjēls.

"Mūsu mērķis šajās olimpiskajās spēlēs ir, lai viņa iegūst nepieciešamos tehniskā vērtējuma punktus pasaules čempionātam. Ja viņa nostartēs labi un spēs ar šo izaicinājumu tikt galā, viņa iekļūs izvēles programmā un arī kvalificēsies planētas meistarsacīkstēm," sacīja Lambjēls.

Jaunajai Ņikitinai šī ir debijas sezona pieaugušo konkurencē, bet janvārī Eiropas čempionātā viņa bija ļoti nepārliecinoša, paliekot 36.vietā.

"Eiropas čempionāts bija vilšanās. Mēs abi bijām ļoti pārliecināti. Domāju, tā no mūsu puses bija liela kļūda. Treniņos viņa tika galā ar visiem lēcieniem, pārliecība bija ļoti augstā līmenī. Visticamāk, man uz Diānas pleciem vajadzēja uzlikt nelielu spiedienu, jo viņa domāja, ka viss notiks viegli, bet, kad kājas sāka trīcēt, viņa nespēja ar to tikt galā. Šajās sacensībās uztraukums it kā bija vajadzīgajā līmenī, bet pārliecība bija stipri vairāk. Lai viss izdotos, nepieciešams balanss. Līdz ar to nervozitāti viņa nespēja izmantot savā labā," atzina Lambjēls.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās