foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Lukašenko olimpiskajās spēlēs saskata krievu, ķīniešu un šveiciešu sazvērestību pret Baltkrieviju
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukšenko ir ļoti noskaities par Phjončhanā notiekošo.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. februāris, 05:10

Lukašenko olimpiskajās spēlēs saskata krievu, ķīniešu un šveiciešu sazvērestību pret Baltkrieviju

Kasjauns.lv

Ukraiņu frīstaila slēpotājs Oleksandrs Abramenko svētdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu akrobātikas sacensībās, pārtraucot Baltkrievijas dominanci, kas turklāt palika bez medaļām, bet jau pirms finālsacensībām ar ļoti skandaloziem paziņojumiem klajā nāca Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašaneko

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka fināla kārtas trešajā lēcienā Abramenko tika pie 128,51 punkta, apsteidzot ķīnieti Dzja Dzunjanu, kurš tika pie 128,05 punktiem, un Olimpisko sportistu no Krievijas Iļju Burovu ar 122,17 punktiem.

Visi trīs medaļnieki finālā izpildīja vienādas sarežģītības lēcienus. Sarežģītāku lēcienu centās izpildīt baltkrievs Staņislaus Hladčenko, tomēr viņa risks neatmaksājās un nācās samierināties ar pēdējo, sesto, vietu finālā.

Pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs Baltkrievija bija aizņēmusi sešas vietas uz goda pjedestāla, Vankūverā un Sočos izcīnot zeltu. Pirms četriem gadiem uzvarēja Antons Kušnirs, kurš šoreiz neiekļuva finālā.

Tomēr jau pirms fināla Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pauda savu viedokli, kāpēc sacensību galvenais favorīts Kušnirs nav iekļuvis finālā.

"Es kā cilvēks, kurš frīstailā nedaudz orientējas, varu pateikt vienu: viņi galveno favorītu vienkārši izmeta no fināla. Viņš ir "dzelzsbetona vecis", kurš nepieļauj nekādas kļūdas. Tiesneši vienkārši saprata, ka viņš ir ne vien finālists, bet topošais divkārtējais olimpiskais čempions. Otrajā finālā tiesnešiem nekas cits neatlika, kā atstāt viņu septītajā vietā (kvalificējās seši) un izvilkt savus sportistus. Ja būtu gudrāki, ļaut vismaz finālā piedalīties. Tomēr viņi saprata, ka, ielaižot viņu finālā, visiem būs "dimbā": baltkrieviem vēl viena zelta medaļa," savu redzējumu vietējiem medijiem stāsta Lukašenko.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Baltkrievijas frīstaila slēpošanas akrobātikas spilgtākā zvaigzne Antons Kušnirs.

Baltkrievijas prezidents vainu saskata Šveices, Ķīnas un Krievijas tiesnešos: "Es varu saprastu šveiciešus, grūti saprast mūsu draugus ķīniešus, bet es vispār atsakos saprast mūsu vecākos brāļus krievus: viņu līderis Iļja Burovs jau bija iekšā, bet vajadzēja ievilkt vēl otru par baltkrieva cenu? Kāpēc? Tā bija tiesneša morāla pozīcija, tāpēc tas ir pilnīgs vājprāts, kuru nespēju izskaidrot," baltkievu mediji citē savu valsts galvu.

"Man nācās naktī piecelt ārlietu ministriju, iesaistīt vēstniecību Dienvidkorejā un nekavējoties nosūtīt telegrammu Baham (Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentam Tomasam Baham). Maigā formā izteicu viņam visu, ko domāju," medijiem paudis Baltkrievijas prezidents.

Kā zināms, dāmu sacensībās šajā disciplīnā Phjončhanā uzvarēja baltkrieviete Hanna Huškova.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās