foto: Romāns Kokšarovs/F64
Bricis uzskata, ka Bendika Phjončhanā varēja cīnīties par medaļām
Latvijas labākās biatlonistes Baibas Bendikas treneris Ilmārs Bricis.
Citi sporta veidi
2018. gada 15. februāris, 14:22

Bricis uzskata, ka Bendika Phjončhanā varēja cīnīties par medaļām

LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika bija sagatavojusies labi Phjončhanas olimpiskajām spēlēm un ar veiksmīgāku šaušanu cīnītos par medaļām, ceturtdien atzina sportistes treneris Ilmārs Bricis.

Baiba Bendika biatlona klasikā

Latvijas labākā dāmu biatloniste Baiba Bendika ceturtdien izcīnīja 39.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajā distancē, kamēr par čempioni sensacionāli ...

gallery icon

Kā zināms, Bendika ceturtdien pieļāva četras kļūdas un 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 39.pozīcijā. Puse no šīm kļūdām tika pieļautas pēdējā šaušanas reizē.

Pirms tam latviete 7,5 kilometru sprintā ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 39.vietu, bet iedzīšanā ar trim neaizvērtiem mērķiem pakāpās uz 33.pozīciju.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

gallery icon

"Sagatavojušies mēs bijām labi un iespējas bija. Gan klasikā, gan sprintā bija reālas iespējas cīnīties par medaļām. Pat ar diviem sodiem Baiba būtu varējusi šodien iekļūt pirmajā desmitniekā un kvalificēties arī masu startam," pēc sacensībām atzina Bricis.

"Apmierināts biju jau pēc sprinta. Vismaz ar to, ka fiziskās formas ziņā esam konkurētspējīgi cīnīties arī par medaļu. Viena lieta ir kondīcija, bet otra lieta ir to realizēt dzīvē un tikt pie medaļas vai arī vismaz būt tuvu tai," pauda treneris. "Nedomāju, ka sprintā un iedzīšanā labā fiziskā kondīcija būtu patraucējusi šaušanai. Šodien pēdējā šaušana droši vien bija jau vairāk psiholoģija. Baiba gan teica, ka jūtas droši un pārliecināta."

Baiba Bendika Phjončhanā piedalās iedzīšanas sacensībās

Baiba Bendika pirmdien izcīnīja 33. vietu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, par sešām pozīcijām uzlabojot savu sestdien sprintā ...

gallery icon

Pasaules labākajiem biatlonistiem sezona vēl nav noslēgusies, jo pēc olimpiskajām spēlēm vēl gaidāmi trīs Pasaules kausa etapi.

Baibas Bendikas olimpiskā debija

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Phjončhanā savā olimpisko spēļu debijā nesašāva četrus mērķus un izcīnīja 39.vietu 7,5 kilometru sprintā, tādējādi ...

gallery icon