foto: Romāns Kokšarovs/F64
Bendika atklāj, ka tik ātri vēl nekad nebija slēpojusi
Baiba Bendika iedzīšanas sacensībās.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 15:41

Bendika atklāj, ka tik ātri vēl nekad nebija slēpojusi

LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc finiša Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās atzina, ka savas karjeras laikā šajā disciplīnā tik ātri vēl nebija slēpojusi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baiba Bendika Phjončhanā piedalās iedzīšanas sacensībās

Baiba Bendika pirmdien izcīnīja 33. vietu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, par sešām pozīcijām uzlabojot savu sestdien sprintā ...

gallery icon
34

Jau ziņots, ka Bendika pirmdien izcīnīja 33.vietu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, par sešām pozīcijām uzlabojot savu sestdien sprintā sasniegto rezultātu.

"Stipri daudz jau iedzīšanā nepakāpos. Šodien bija stipri īpatnējs starts, jo bija grūti uzkāpt kaut kur augstāk. Kaut ko panākt distancē ar ātrumu bija ļoti grūti, jo viņas visas bija ļoti ātras. Tik ātri iedzīšanā vēl nebiju slēpojusi," secināja biatloniste.

Sākotnēji bija informācija, ka stiprā vēja dēļ sacensības biatlonā varētu tikt atceltas, tomēr tās noritēja kā plānots.

"Nepievērsu domas runām, ka sacensības varētu nenotikt. Nepieļāvu iespēju, ka iedzīšana varētu nenotikt. Jā, vējš bija liels, bet starptautiskā federācija nekur neziņoja, ka sacensības varētu nenorisināties," skaidroja biatloniste.

Stiprais vējš traucējis pienācīgi sagatavoties sacensībām.

"Piešaudē bija pavisam traki, brīžiem vispār neko nevarēja saprast. Pirms starta īsti nesapratu, vai esmu piešāvusies. Esmu priecīga, ka izdevās pareizi noreaģēt un izšaut labi. Trešajā ugunslīnijā pati kaut kā nespēju noreaģēt uz šaušanu, jo trasē ātrums bija nenormāls - brauc apli un pēc brīža jau atkal esi šautuvē. Organisms turklāt bija mazliet stresā un nepaspēja nomierināties," stāstīja Bendika.

Tāpat viņa atzina, ka šodien slēpes varēja slīdēt labāk.

"Tagad jāatpūšas un jāsaprot, kāda būs laika prognoze, jo pagaidām izskatās, ka arī individuālajā distancē sola stipru vēju. Cerēsim gan, ka būs cilvēcīgāks laiks un varēsim normāli šaut," teica Bendika, kurai trešdien gaidāms starts 15 kilometru individuālajā distancē.

Latviešu biatloniste arī atklāja, ka tik dramatiskos apstākļos vēl nebija slēpojusi.

"Vējš regulāri maina virzienu, kas pilnībā visu sarežģīja. Domāju, ka šodien vēl situācija nebija tik traka, lai sacensības atceltu. Iedzīšanā ir citādāk, jo visi vairāk vai mazāk ir vienādos apstākļos, bet individuālajos startos, kad ir ļoti stiprs vējš, ir jāizvērtē, vai sacensībām maz notikt," atzīmēja Bendika.

Baibas Bendikas olimpiskā debija

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Phjončhanā savā olimpisko spēļu debijā nesašāva četrus mērķus un izcīnīja 39.vietu 7,5 kilometru sprintā, tādējādi ...

gallery icon
29

Par olimpisko čempioni iedzīšanā tika kronēta vāciete Laura Dālmeiere, kura triumfēja arī sestdienas sprinta sacensībās. Tikmēr sudrabu izcīnīja Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina, kura finiša spurtā pārspēja francūzieti Anaisu Beskonu.

Kā vēstīts, Bendika sestdien savā olimpisko spēļu debijā sprintā izcīnīja 39.vietu, Dālmeierei zaudējot divas minūtes un astoņas sekundes vēlāk. Sprintā Bendika pieļāva četras kļūdas un pēc finiša atzina, ka patraucējis pārāk vājais vējš sacensību laikā, jo piešaudē tas bijis spēcīgāks, tāpēc tādam pielāgots arī bija tēmeklis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pašlaik 26 gadus vecajai Bendikai šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Ilmāra Briča audzēkne savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Mēneša noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.