foto: Sputnik/Scanpix/LETA
"Tagad viss ir beidzies un vairs nespēju klusēt!" Krievu kamaniņu braucējs Pavļičenko stāsta par intrigām izlasē
Semjonam Pavļičenko jācīnās ne vien ar pretiniekiem trasē, bet arī ar dīvainiem treneru lēmumiem.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 05:12

"Tagad viss ir beidzies un vairs nespēju klusēt!" Krievu kamaniņu braucējs Pavļičenko stāsta par intrigām izlasē

Kasjauns.lv

"Olimpiskais sportists no Krievijas" kamaniņu braucējs Semjons Pavļičenko sarunā ar Krievijas laikrakstu "Sport Express" pastāstījis par aizkulisēm Krievijas izlasē, kas noteikti nav palīdzējušas arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

"Visu sezonu es klusēju, bet tagad, kad viss ir beidzies, vairs nespēju klusēt! Gribu, lai viņi beidzot salīgst mieru, vai arī federācijas prezidentei Natālijai Gartai ir jāiejaucas. Citādāk sanāk pilnīgs murgs!" Pavļičenko neslēpj, ka visas sezonas garumā bijis pa vidu konfliktam starp izlases galveno treneri leģendāro Albertu Demčenko un viņa treneri Eduardu Burmistrovu.

"Olimpisko sportistu no Krievijas" tērpi Phjončhanai

Starptautiskā olimpiskā komiteja akceptējusi "olimpisko sportistu no Krievijas" tērpus Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

gallery icon

Pavļičenko uzskata, ka galvenā problēma bijušas kamanas: "Nezinu kāpēc, bet bet Alberts grib, lai es slidoju ar viņa tehniku, bet man ar to nav rezultāta! Saku: pieliekam šīm kamanām manas vecas slieces, tad būs ātrāk. Atstāj pie viņa kamanas, bet nākamajā dienā jau iedod pavisam citu tehniku, ar kuru braucu pavisam lēni. Atvainojiet, bet tā ir vienkārši čakarēšana!""

Savukārt sportists olimpiskajās spēlēs bija spiests piedalīties ar  iepriekš neiemēģinātu tehniku, jo tam nebija laika: "Šeit Phjončhanā es braucu ar paša tehniku, bet treniņbraucienos nevarēju to iemēģināt, jo man bija jātestē kamanas otram izlases braucējam Romānam Repilovam. Man nav nekā pret Romānu, bet Alberts man neļauj ar viņu komuniecēt, jo es viņu slikti ietekmējot," kaislības Krievijas kamaniņu braukšanas izlasē stāsta Pavļičenko.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

gallery icon

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka svētdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdzās vīriešu kamaniņu braukšanas sacensības, kur sensacionāli triumfēja austrietis Dāvids Gleiršers, sudraba godalgu izcīnīja amerikānis Kriss Mezdzers, bet pie bronzas tika vācietis Johanness Ludvigs, bet pārliecinošais līderis un galvenais favorīts pēdējo divu olimpisko spēļu čempions šajā disciplīnā vācietis Fēlikss Lohs noslīdēja pēc kļūdas noslīdēja uz piekto vietu. No Latvijas pārstāvjiem 11. vietu izcīnīja 19 gadus vecais Kristers Aparjods, 20. pozīcija pieredzējušajam Ināram Kivleniekam, bet olimpisko spēļu debitants Artūrs Dārznieks bija spiests samierināties ar 24. vietu. Savukārt nesen apskatītie "olimpiskie sportisti no Krievijas" nenostartēja ne tuvu kā cerēts, jo Romāns Repilovs bija astotais, Stepans Fjodorovs - 13. vietā, bet Semjons Pavļičenko bija spiests samierināties ar 14. pozīciju.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon