foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kristers Aparjods neslēpj, ka bija cerējis uz vēl labāku rezultātu
Kristers Aparjods svētdienas sliktākajos rezultātos vaino pats sevi.
Citi sporta veidi
2018. gada 11. februāris, 17:11

Kristers Aparjods neslēpj, ka bija cerējis uz vēl labāku rezultātu

LETA

Talantīgais Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kurš savas pirmās olimpiskās spēles noslēdza 11.vietā, pirms starta mērķējis uz pirmo desmitnieku, tomēr treniņos, pabraucot pa Phjončhanas trasi, galvā iezagusies doma arī par vietu sešiniekā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

Aparjods svētdien Phjončhanā savā olimpisko spēļu debijā izcīnīja 11.vietu, kaut pirmajos divos braucienos bija sestais ātrākais, kamēr Inārs Kivlenieks bija 20.vietā, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 24.pozīcijā.

"Pēc šodienas palika sajūta, ka varbūt pārāk daudz gribējās. Citreiz, kad tik ļoti gribas, mēdz kaut kā pietrūkt. Tomēr nav ko nokārt galvu. Tās tomēr ir pirmās olimpiskās spēles. Gribējās, protams, tikt desmitniekā. Tēmēju arī uz augstāku rezultātu, bet viss ir ļoti labi, un esmu apmierināts," stāstīja Aparjods.

Aparjods abos pirmajos braucienos bija sestais ātrākais, pēc pirmās sacensību dienas ieņemot septīto vietu.

"It kā sajūtas bija tādas pašas kā sestdien. Vienīgais varbūt mazi blakus faktori patraucēja nostrādāt vēl labāk," atzīmēja Aparjods.

Savukārt svētdien viņš trešajā braucienā uzrādīja 13. ātrāko laiku un atkāpās uz devīto pozīciju, bet ceturtajā apsteidza tikai trīs no 20 sportistiem un noslīdēja vēl divas vietas zemāk.

"Ceturtais, godīgi sakot, bija vistrakākais brauciens. Pats nemaz nezinu, kāpēc tā. Kamanās neko nemainījām, varbūt manī pašā kaut kas nostrādāja. Visas trases garumā kļūdījos. Tas viss kopā salasījās un neļāva uzrādīt labu gala rezultātu," secināja kamaniņu braucējs.

Latvijas sportisti Phjončhanā gatavojas olimpiskajiem startiem

Latvijas sportistu ikdiena olimpiskajā Phjončhanā.

gallery icon
71

Tiesa, viņš zaudētajā cīņā par sešinieku nevaino tehniku.

"Vienmēr jau cenšamies kamanās kaut ko uzlabot, lai būtu ātrāki. Vienmēr tiek meklēti varianti, bet domāju, ka kamanas šoreiz nebija vainīgas. Par trešo un ceturto braucienu uzņemos atbildību uz sevi," stāstīja Aparjods.

Pirms olimpiskajām spēlēm viņam bija doma iekļūt pirmajā desmitniekā, bet treniņbraucienos parādītie rezultātu ļāva uzstādīt augstāku mērķi.

"Nedēļas gaitā braucot un skatoties, kā man iet, sapratu, ka nav ko atpalikt. Galvā bija pirmais sešinieks. Par trijnieku man bija grūti pateikt, bet par top seši tiešām domāju," atklāja Aparjods.

Viņam šī bija pirmā pilnā Pasaules kausa sezona pieaugušo konkurencē, kopvērtējumā izcīnot 15.vietu.

"Šīs sezonas gaitā biju pierādījis, ka tomēr varu iespraukties arī starp vislabākajiem. Olimpiādē gribēju iekļūt pirmajā desmitniekā un varbūt pat augstāk, tāpēc šobrīd sarūgtinājums laikam ir nedaudz lielāks. Bet kopumā 11.vieta ir ļoti laba. Man nav, ko pašam sev pārmest," skaidroja Aparjods.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tā kā Aparjods bija pārliecinoši labākais no Latvijas vīriem, visticamāk, viņš piedalīsies arī nākamnedēļ gaidāmajā komandu stafetē.

Latviju kamaniņu sportā pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī divnieku ekipāžas Juris Šics/Andris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmām sacensības būs pirmdien un otrdien, divnieki spēkosies trešdien, bet ceturtdien tiks dalītas medaļas komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.