Kamaniņu braucējs Aparjods olimpiskajā sešiniekā pēc pirmā brauciena
foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tikai 19 gadus vecais Kristers Aparjods sarežģītajā Phjončjhanas trasē turpina cīņu par augstākajām vietām.
Citi sporta veidi

Kamaniņu braucējs Aparjods olimpiskajā sešiniekā pēc pirmā brauciena

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods atrodas augstajā sestajā vietā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu pirmā brauciena, kamēr Inārs Kivlenieks ir 21.pozīcijā, bet Artūrs Dārznieks - vienu vietu zemāk.

Kamaniņu braucējs Aparjods olimpiskajā sešiniekā p...

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

Tikmēr pārsteidzošā līderpozīcijā ir austrietis Dāvis Gleiršers, kurš olimpisko trasi veica 47,652 sekundēs.

Aparjods viņam zaudē 0,170 sekundes, Kivlenieks atpaliek 0,622 sekundes, bet Dārznieks ir 0,653 sekundes lēnāks.

Aparjods pirmajā braucienā tā brīža līderim Fēliksam Loham trases augšdaļā zaudēja mazāk nekā vienu sekundes desmitdaļu, tomēr līdz finišam handikaps līdz vācietim pieauga. Aparjods, kā arī Kivlenieks un Dārznieks, trasi veica bez acīmredzamām rupjām kļūdām.

Otro pozīciju pēc pirmā brauciena ieņem Lohs, kurš Gleiršeram zaudē 0,022 sekundes, bet trešais ir vēl viens Vācijas sportists Johanness Ludvigs, kurš atpaliek 0,112 sekundes.

Otrajam braucienam starts paredzēts ap plkst.14 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Vīru sacensībās piedalās 40 kamaniņu braucēji. Otrajā braucienā Aparjodam būs piektais numurs, Dārznieks ticis pie 18.numura, bet Kivlenieks - pie 22.numura.

Latvijas sportisti Phjončhanā gatavojas olimpiskajiem startiem

Latvijas sportistu ikdiena olimpiskajā Phjončhanā.

Aparjods, kurš 24.februārī svinēs 20 gadu dzimšanas dienu, un nesen 25 gadu jubileju nosvinējušais Dārznieks ir olimpisko spēļu debitanti, kamēr Kivleniekam šī ir trešā Olimpiāde. Pašlaik 31 gadu vecais Kivlenieks 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā ieņēma 18.vietu, bet četrus gadus vēlāk Sočos bija divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa pēdējā posmā, kur sportisti cīnījās arī par Eiropas čempionāta medaļām, Kivlenieks izcīnīja ceturto vietu, Aparjods bija devītais, bet Dārznieks ieņēma 11.vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā no latviešiem šosezon augstāk bija Aparjods, kurš ieņēma 15.vietu, Kivlenieks bija 20.pozīcijā, bet Dārznieks ierindojās 22.vietā.

Olimpiskajā kvalifikācijā par trešo vietu sīvi cīnījās Dārznieks un Riks Kristens Rozītis, bet Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kā rezultātā izstājās no sacensībām par ceļazīmi.

Pērn Pasaules kausa posmā olimpiskajā trasē visi trīs Latvijas sportisti iekļuva pirmajā astotniekā. Aparjods, tikai otro reizi startējot pamatsacensībās, izcīnīja augsto ceturto vietu, Kivlenieks bija piektais, kamēr Dārznieks noslēdza pirmo astotnieku.

09.02.2018. Phjončhana, Dienvidkoreja. PyeongChang 2018. PHJONČHANAS ZIEMAS OLIMPISKĀS SPĒLES  2018. Atklašanas ceremonija.

Atskats uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju

Latvijas kamaniņu braucēji olimpiskajā trasē viesojās arī novembrī, aizvadot kontroltreniņus. Tāpat tika aizvadīti treniņi pirms olimpiskajām spēlēm. Pēdējos divos treniņbraucienos Aparjods bija attiecīgi sestais un astotais, Inārs Kivlenieks ieņēma attiecīgi 12. un 17.vietu, kamēr Dārznieks pirmajā braucienā uzrādīja 20.rezultātu, bet otrajā krita.

Latviju kamaniņu sportā pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī divnieku ekipāžas Juris Šics/Andris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmām sacensības būs pirmdien un otrdien, divnieki spēkosies trešdien, bet ceturtdien tiks dalītas medaļas komandu stafetē.

Kā kamaniņu sporta pārstāvji, tā arī pārējie ledus trašu braucēji, skeletonisti un bobslejisti, atzina, ka atslēgas vieta olimpiskajā trasē ir devītā virāža.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā peiktdien, 9.februārī tiek atklātas XXIII Ziemas olimpiskās spēles, un Latvijas sportisti pie godalgām cer tik jau ceturto ...

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.