foto: ekrānuzņēmums no video
49 gadu vecumā miris bijušais NHL hokejists Zerlijs Zalapskis
49 gadu vecumā mūžībā aizgājis aizsargs Zerlijs Benets Zalapskis.
Sporta zvaigznes
2017. gada 13. decembris, 14:58

49 gadu vecumā miris bijušais NHL hokejists Zerlijs Zalapskis

LETA

Otrdien 49 gadu vecumā mūžībā aizgājis aizsargs Zerlijs Benets Zalapskis, kurš 1986. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izraudzīts ar augsto ceturto numuru un planētā spēcīgākajā līgā aizvadīja 11 sezonas, vēsta NHL.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta "Globalnews.ca", Zalapskis infekcijas dēļ oktobrī tika ievietots slimnīcā, bet pāris mēnešus pēc došanās mājās miris no slimības komplikācijām.

Zalapskis NHL debitēja 1987.gadā Pitsburgas "Penguins" sastāvā un nākamajā sezonā iekļuva debitantu simboliskajā pieciniekā, jo savā pirmajā gadā NHL viņš aizvadīja mazāk par 25 mačiem.

NHL karjeras laikā viņš pārstāvēja arī Hārtfordas "Whalers" (tagad - Karolīnas "Hurricanes"), Kalgari "Flames", Monreālas "Canadiens" un Filadelfijas "Flyers" vienības.

Planētā spēcīgākajā līgā Zalapskis aizvadīja 637 mačus, kuros guva 99 vārtus, veica 285 rezultatīvas piespēles un nopelnīja 684 soda minūtes. Zalapskis 1993.gadā piedalījās NHL visu zvaigžņu spēlē.

NHL pēdējo maču viņš aizvadīja 1999./2000.gada sezonā, bet karjerai punktu lika desmit gadus vēlāk, pārstāvot "Lausanne" vienību, kas tobrīd spēlēja Šveices pēc spēka otrajā līgā.

Zalapskis 1988.gadā Kanādas izlases sastāvā piedalījās Kalgari olimpiskajās spēlēs, kur savu skatītāju priekšā kanādieši samierinājās ar ceturto vietu.