foto: Edijs Pālens/LETA
GIrgensons vēlreiz netiek "Sabres" pieteikumā
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Zemgus Girgensons izlaidis jau otro NHL spēli.
Hokejs
2017. gada 9. decembris, 13:13

GIrgensons vēlreiz netiek "Sabres" pieteikumā

LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien otro maču pēc kārtas palika ārpus pieteikuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Čikāgas "Blackhawks" komandai.

Girgensons šosezon trīs mačus izlaidis savainojuma dēļ, bet jau otrdien aizvadītajā iepriekšējā mačā netika sastāvā "Sabres" galvenā trenera Fila Hauslija lēmuma dēļ. 23 gadus vecais latvietis šosezon 24 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -4. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau kopš 14.oktobra, kopš tā laika aizvadot 19 mačus. Šī ir garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

Piektdienas mačā pirmās trešdaļas beigās "Sabres" vadībā izvirzīja Džeisons Pominvils, bet otrās trešdaļas vidū Kails Okposo panāca arī 2:1. Tomēr "Blackhawks" abas reizes izlīdzināja rezultātu, otro reizi to paveicot dueļa 57.minūtē mazākumā, kad izcēlās Tomijs Vingelss.

Pagarinājumā par pamanāmāko figūru kļuva "Blackhawks" zviedru aizsargs Gustavs Fošlings, kura pārkāpuma dēļ vispirms uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, ko nerealizēja Džeks Aikels, bet pēc tam piecas sekundes pirms pamatlaika beigām tieši viņa metiens bija rezultatīvs un atnesa uzvaru. Pirms tam Fošlings arī bija izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Šajā mačā "Blackhawks" veica 51 metienu un pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Iepriekšējā mačā "Sabres" komanda 4:2 uzvarēja Kolorado "Avalanche", bet tagad tai neizdevās vien otro reizi šosezon gūt divus panākumus pēc kārtas.

Nākamajā mačā "Sabres" svētdien spēkosies ar Rietumu konferences vicelīderi Sentluisas "Blues", noslēdzot četru izbraukuma spēļu sēriju.

Bufalo klubs ar 19 punktiem 29 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas arī tikusi pie 19 punktiem. Savukārt "Blackhawks" ar 31 punktu 29 mačos atrodas Rietumu konferences 11.pozīcijā.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.