foto: Vida Press
Bļugeram divi vārti AHL mačā, Girgensons ļoti aktīvs pret NHL čempioniem
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers šosezon 19 spēlēs atzīmējies ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm
Hokejs
2017. gada 3. decembris, 11:13

Bļugeram divi vārti AHL mačā, Girgensons ļoti aktīvs pret NHL čempioniem

LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva divus vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" sestdien savā laukumā ar 2:5 (0:0, 1:4, 1:1) atzina Ročesteras "Americans" pārākumu.

Lai gan tieši Bļugers 24.minūtē atklāja šīs spēles rezultātu, turpinājums "Penguins" vienībai bija neveiksmīgs, jo otrajā trešdaļā tā ielaida četrus vārtus pēc kārtas. Cīņas 55.minūtē Bļugers guva savus otros vārtus, bet punktu mačam pielika Sīdžejs Smits, kurš 56 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos "Penguins" vārtos.

Bez diviem iemestiem vārtiem Bļugers šajā spēlē izcēlās arī ar trim metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Latvijas hokejists šosezon 19 spēlēs atzīmējies ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Tikmēr citā sestdienas mačā latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 21 no 22 metieniem, bet viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jūtikas "Comets". Savukārt "bullīšos" Latvijas hokejists ielaida divus no pieciem viesu izgājieniem.

Gudļevskis šosezon deviņās spēlēs vidēji ielaidis 2,79 ripas un atvairījis 89,5% metienu.

Citviet zaudējumu piedzīvoja arī vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" izbraukumā ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) kapitulēja Manitobas "Moose" hokejistiem, ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Kivlenieks šajā spēlē atvairīja 26 no 30 pretinieku metieniem. 21 gadu vecais vārtsargs šosezon deviņās spēlēs vidēji ielaidis 2,97 ripas un atvairījis 88,7% metienu.

Hēršijas "Bears" komanda šonedēļ latviešu aizsargu Kristoferu Binduli nosūtīja uz līmeni zemāko Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL). "Bears" sestdien AHL mačā savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzveica Milvoki "Admirals" hokejistus.

Līgas kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 27 punktiem 19 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur Bridžportas "Sound Tigers" ar 26 punktiem 21 mačā ir ceturtā, bet Hēršijas "Bears" vienība ar 23 punktiem 23 cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

Tikmēr Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters" ar 18 punktiem 19 cīņās ieņem sesto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 17 punktiem 17 mačos ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" vienība.

Girgensonam seši spēka paņēmieni

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien veica sešus spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) piekāpās Stenlija kausa čempionei Pitsburgas "Penguins".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja sešus spēka paņēmienus, tiekot arī pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Pirmo divu trešdaļu laikā "Penguins" izvirzījās vadībā ar 3:0, bet 52.minūtē vienus vārtus atguva Džeisons Pominvils. Līdz ar to "Sabres" komandai bija izdevies gūt savus pirmos vārtus pēc 232 minūšu un deviņu sekunžu pārtraukuma.

Tiesa, sarūpēt intrigu viesi no Bufalo tā arī nespēja, jo pēc Fila Kesela un Sidnija Krosbija precīzajiem metieniem pašreizējie Stenlija kausa glabātāji izcīnīja drošu uzvaru.

Līgas pēdējās vietas īpašniecei "Sabres" šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, taču tai vismaz izdevies pārtraukt "sauso" sēriju, kas ilga vairāk nekā trīs mačus.

Abas komandas tikās jau piektdien, kad, Girgensonam aizvadot savu 300.maču NHL čempionātā, "Sabres" savā laukumā piedzīvoja neveiksmi ar 0:4.

Latvietis šosezon 24 spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau kopš 14.oktobra, kopš tā laika aizvadot 19 mačus. Šī ir garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika un arī šosezon ir Austrumu konferences vājākā vienība.

Bufalo klubs ar 16 punktiem 27 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, turklāt šī komanda ir arī vājākā visā līgā, kamēr "Penguins" guvusi četras uzvaras pēc kārtas un ar 33 punktiem 28 cīņās ir piektā.

Abas komandas sestdien tiksies atkārtoti, taču šoreiz jau Pitsburgā.

"Penguins" iepriekšējās divās sezonās izcīnīja Stenlija kausu.