VIDEO: neticama atspēlēšanās. Basketbola komanda paliek trijatā un gandrīz izglābj spēli
foto: ekrānuzņēmums no video
Alabamas basketbolistu trijatā spēja ievērojami samazināt rezultāta starpību.
Basketbols

VIDEO: neticama atspēlēšanās. Basketbola komanda paliek trijatā un gandrīz izglābj spēli

Kasjauns.lv

ASV koledžu sporta (NCAA) pirmās divīzijas mačā startp Alabamas un Minesotas komandām izcēlās asumi, kuru dēļ sākās diskvalifikācijas vienas komandas virzienā.

VIDEO: neticama atspēlēšanās. Basketbola komanda p...

Nekārtību laikā Alabamas "Crimson Tide" rezervisti devās laukumā, par to saņemot diskvalificējošās piezīmes. Līdz ar to komandas rīcībā palika vairs tikai pieci baksetbolisti (neviena rezervista). Neilgi pēc incidenta viens alabamietis savāca savu piekto personisko piezīmi, bet cits pēc neprecīza tālmetiena guva savainojumu, kura dēļ vairs nevarēja turpināt maču. Desmit ar pusi minūtes līdz mača beigām "Crimson Tide" basketbolisti palika trijatā un Minesotas "Golden Gophers" bija ievērojams pārsvars - 13 punktu, bet nepilnas septiņas minūtes līdz mača beigām bija jau +15.

Alabamas komandas nepadevās un tās līdera Kolina Sekstona iedvesmoti sāka pakaļdzīšanos. "Crimson Tide" samazināja deficītu līdz trim punktiem un pat tika pie pustālā metiena, kuru gan diemžēl netrāpīja. Atspēlēties komandai neizdevās pat neskatoties uz Sekstona 40 punktiem, tomēr visiem klātesošajiem līdzjutējiem Alabamas basketbolisti sagādāja neaizmirstamu vakaru.

Interesanti, ka vēl pirms dažiem gadiem Minesotas "Golden Gophers" rindās spēlēja arī latviešu basketbolists Oto Ošenieks, kuru savulaika Ainars Bagatskis aicināja arī uz vīriešu valstsvienības treniņiem. Šobrīd gan savainojumu dēļ Oto ir beidzis savas basketbolista gaitas un pats kļuvis par treneri.