foto: Zane Bitere/LETA
Traumu dēļ no Rīgas "Dinamo" komandas uz mēnesi izkrituši divi hokejisti
Rīgas "Dinamo" aizsargs Aleksandrs Jerofejevs.
Hokejs
2017. gada 30. oktobris, 15:55

Traumu dēļ no Rīgas "Dinamo" komandas uz mēnesi izkrituši divi hokejisti

LETA

Jau kārtējo sezonu ļoti mazrezultatīvi spēlējošais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kā arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs traumu dēļ aptuveni mēnesi nevarēs palīdzēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo".

Svētdienas mačā, kurā rīdzinieki pagarinājumā ar 1:2 piekāpās Minskas "Dinamo" hokejistiem, Pavlovs guvis kājas savainojumu.

Šajā sezonā Pavlovs 21 mačā izcēlies ar vienu precīzu metienu, turklāt arī viņa lietderības koeficients -9 ir viens no sliktākajiem komandā. Zīmīgi, ka daudz rezultatīvāk uzbrucējs nav darbojies arī iepriekš, jo pagājušajā sezonā 53 dueļos tika vien pie četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat pirmdien rīdzinieki paziņoja, ka kājas savainojumu guvis arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš nevarēs laukumā doties vismaz mēnesi.

Jerofejevs šosezon 16 mačos ar rezultativitāti nav izcēlies, savācot negatīvu lietderības rādītāju -8. Viņš laukumā nav izgājis kopš 15.oktobra, kad arī sastāvā atgriezās pēc vairāku spēļu izlaišanas.

Kā vēstīts, svētdien Rīgas "Dinamo" komanda ceturto spēli pēc kārtas tika vismaz pie viena punkta, kas rīdziniekiem ir garākā šāda sērija sezonā.

Jau pirmdien vienība ar 26 spēlētājiem sastāvā devusies kārtējā izbraukuma sērijā, kuras ietvaros otrdien viesosies pie Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās čempiones Sanktpēterburga SKA, kas šosezon joprojām vēl nav zaudējusi pamatlaikā, ceturtdien spēlēs ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo", bet sestdien duelēsies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs vārtsargi Jānis Kalniņš, Mants Armalis un Antons Naumovs; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Ansi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle; uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Staņislavs Čistovs, Emīls Ģēģeris, Georgs Golovkovs, Miks Indrašis, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Gints Meija, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Savainojumu dēļ bez Pavlova un Jerofejeva mājās paliks arī uzbrucēji Koltons Gilīss, kurš šosezon varējis aizvadīt vien sešus mačus, un Ņikita Jevpalovs.

Pēc šī Rīgas "Dinamo" izbraukuma sāksies valstsvienību pārtraukums, bet pēc tam, sākot no 14.novembra, Latvijas komandu sagaidīs četru maču mājas spēļu sērija.

Rīdzinieki šosezon 26 spēlēs guvuši 14 punktus un ir visas līgas pastarīši. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" vienības atpaliek 11 punktus.