foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēdējo divu sezonu NHL čempione "Penguins" piedzīvo kaunpilnu sagrāvi
NHL čempioniem Pitsburgas "Penguins" auksta duša sezonas pirmajā spēlē.
Hokejs
2017. gada 6. oktobris, 10:35

Pēdējo divu sezonu NHL čempione "Penguins" piedzīvo kaunpilnu sagrāvi

LETA

Iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēja Pitsburgas "Penguins" ceturtdien pamanījās ielaist desmit vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" vienība ar rezultātu 1:10 (0:5, 1:3, 0:2) viesos kapitulēja Čikāgas "Blackhawks" komandai. Uzvarētājiem "hat-trick" iemeta Brendons Sāds, bet piecus punktus savāca Raiens Hartmans, kuram bija gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles.

"Blackhawks" ļoti spēcīgus pamatus uzvarai ielika jau pirmās trešdaļas pirmajā pusē, kad iemeta četrus vārtus trīs minūšu laikā.

Šī ir trešā reize NHL vēsturē, kad kāda komanda sezonas atklāšanas mačā uzvarējusi ar deviņu vārtu pārsvaru. Tāpat "Blackhawks" komandai šī bija rezultatīvākā spēle kopš 1988.gada, kad tā ar 10:1 sagrāva Vinipegas "Jets", kamēr "Penguins" iepriekšējo reizi tik daudz vārtus ielaida 1996.gadā, kad pamanījās ar 8:10 piekāpties Sanhosē "Sharks".

Ja "Blackhawks" aizvadīja pirmo maču sezonā, čempioniem šī bija jau otrā cīņa, jo dienu iepriekš "Penguins" papildlaikā ar rezultātu 4:5 zaudēja Sentluisas "Blues" komandai.

Pitsburgas klubs šosezon var kļūt par pirmo pēdējās četrās desmitgadēs, kas Stenlija kausu izcīnījis trīs reizes pēc kārtas. Iepriekšējo reizi kas tāds notika aizvadītā gadsimta 80.gadu sākumā, kad Ņujorkas "Islanders" no 1980. līdz 1983.gadam pie trofejas tika pat četras reizes pēc kārtas.

Tomēr arī "Blackhawks" komanda ir viena no spēcīgākajām pēdējā desmitgadē, jo Stenlija kausu ieguva 2010., 2013. un 2015.gadā.

Citā mačā ceturtdien trīs vārtus iemeta arī krievs Aleksandrs Ovečkins, palīdzot Vašingtonas "Capitals" galvaspilsētu komandu duelī viesos pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (1:1, 0:1, 3:2, 0:0, 1:0) apspēlēt Otavas "Senators".

Visus trīs vārtus Ovečkins iemeta septiņu minūšu laikā trešajā trešdaļā, kad palīdzēja ASV galvaspilsētas vienībai no 1:3 panākt 4:3.

Vēl šajā mačā trīs rezultatīvas piespēles bija Jevgēņijam Kuzņecovam, turklāt viņi abi ar tautieti Ovečkinu izcēlās arī "bullīšu" sērijā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, uzsākot savu piekto NHL sezonu, ceturtdien izpildīja sešus metienus pa vārtiem, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, neskatoties uz diviem Džeisona Pominvila gūtajiem vārtiem, savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas "Canadiens".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās