foto: Vida Press
Ikvienam ir iespēja iegādāties milzīgu daļu vēstures - leģendārā Mihaēla Šūmahera formulu
Mihaēla Šūmahera karjerā 2001. gada sezona noteikti bija īpaša, jo tajā bija izteikta viņa dominance.
Sporta zvaigznes
2017. gada 29. septembris, 05:40

Ikvienam ir iespēja iegādāties milzīgu daļu vēstures - leģendārā Mihaēla Šūmahera formulu

Kasjauns.lv

Septiņkārtējam Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionam Mihaēlam Šūmaheram karjeras laikā panākumu ir ļoti daudz, tomēr 2001. gada sezona noteikti bija īpaša.

Izsolē var iegādāties vēsturisku Mihaēla Šūmahera formulu

Izstāžu nams "Sotheby's" piedāvā iegādāties Rosa Brauna un Rorija Birna dizainēto "Ferrari F2001" ar šasijas numuru #211 - tieši to ...

gallery icon

"Scuderia Ferrari" pilots Mihaēls Šūmahers dominēja visas 2001. gada sezonas garumā un tika pie sava ceturtā čempiontitula ar 58 punktu pārvaru pār otro vietu. Jāatceras, ka tajā laikā punktus skaitīja citādāk, piemēram: par uzvaru - 10, par otro vietu - 6. Vācijas autosporta leģenda uzvarēja deviņās no 17 sacīkstēm un pārliecinoši nodrošināja arī Konstruktoru kausu "Ferrari" komandai.

Izstāžu nams "Sotheby's" piedāvā iegādāties Rosa Brauna un Rorija Birna dizainēto "Ferrari F2001" ar šasijas numuru #211 - tieši to pašu formulu, ar kuru Mihaēls uzvarēja Monako un Ungārijas ''Grand Prix". Ar šo formulu Šūmahers pārspēja Alena Prosta rekordu - uzvara 51 sacīkstē.

Neskatoties uz to, ka šī leģendārā formula vēl pat šodien ir ideālā tehniskā kārtībā, ar viņu 2001. gadā vairāk braukts netika, un tagad šo vēsturisko spēkratu var iegādāties ikviens F-1, Mihaēla Šūmahera un "Ferrari" fans. Katrs, kurš ir gatavs izstērēt vismaz četrus miljonus ASV dolāru (izsoles sākumcena) var iesaistīties cīņā par formulu, lai pēc tam varētu piedalīties kādās elitārās sacensībās vai vienkārši turēt kaut kur goda vietā, jo pa ielām ar šādu transporta līdzekli vairumā pasaules valstu diemžēl nav atļauts.

Ja pircējs nevēlas katru dienu skatīties uz savu ģeniālo vēstures lappusi, izsoles piedāvājumā tiek iekļauta arī garāža "Ferrari" bāzes vietā Itālijā, Maranello, kā arī transports uz kādām izvēlētājām sacīkstēm un pieredzējušu uzņēmuma mehāniķu komanda.