Basketbols
2017. gada 18. augusts, 09:37

Savainojumi turpina traucēt Latvijas basketbola izlasei; Bagatskis spiests atskaitīt Lejasmeieru

LETA

Aizsargs Dāvis Lejasmeiers muguras savainojuma dēļ atskaitīts no Latvijas basketbola izlases kandidātiem, līdz ar to valstsvienība gatavošanos Eiropas čempionātam turpina ar 15 spēlētājiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

gallery icon
56

Latvijas valstsvienības treniņā ceturtdienas vakarā ar pilnu jaudu piedalījās 13 spēlētāji, vēl divus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis, bet Lejasmeieram komanda pateicās par līdzdalību sagatavošanās procesā.

"Muguras savainojuma dēļ Dāvim vismaz piecas dienas jāatturas no slodzes, un tikai tad varētu būt pilnīga skaidrība par viņa līdzdalību darba procesā. Līdz Eiropas čempionātam ir pārāk maz laika, lai viņš pa īstam pagūtu atgriezties ierindā. Esamu ļoti pateicīgs par pozitīvismu, ar kādu Lejasmeiers piedalījās komandas darbā, vienlaikus radot nopietnu sportisko konkurenci savas pozīcijas spēlētājiem. Taču šādā situācijā riskēt ar spēlētāja veselību nav nozīmes," LBS citē valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska teikto.

Ceturtdien atvieglotā režīmā - bez fiziskajiem kontaktiem - treniņā darbojās Ojārs Siliņš, kuram pirmdien būs atkārtota medicīniskā pārbaude.

"Sapūstais kakls neļauj trenēties Mārtiņam Meieram. Pārējie 13 spēlētāji darbojās ar pilnu jaudu, aizvadot produktīvu treniņnodarbību. Šo pozitīvo agresivitāti tagad jāpārnes laukumā - ne tikai spēlē ar Lietuvu, bet arī Rumānijas izlasi, pret kuru nekādas spēlēšanas ar pusslodzi nedrīkst būt," skaidro Bagatskis.

Sestdien latvieši "Arēnā Rīga" Baltijas derbijā tiksies ar lietuviešiem, bet svētdien spēkosies ar rumāņiem.

Pirmajos pārbaudes mačos pirms Eiropas čempionāta Latvija viesos divreiz tikās ar Somiju, vispirms pretiniekus uzvarot treniņspēlē, bet pēc tam ar 85:81 pārspējot arī oficiālā mačā. Savukārt pēc tam Latvijas izlase Klaipēdā ar 69:73 zaudēja Gruzijai un ar 76:80 piekāpās Polijai. Pagājušajā piektdienā, pieaugušo izlasē ar 24 punktiem debitējot Kristapam Porziņģim, Latvijas izlase ar 77:65 revanšējās poļiem.

Pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem Latvija pret Poliju

gallery icon
62

Visas atlikušās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs savā laukumā - 19. un 20.augustā "Arēnā Rīga" tiks spēlēts pret Lietuvu un Rumāniju, bet 24.datumā ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības mediju diena

gallery icon
115

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Mūsu basketbolisti ciemojas pie mazajiem Bērnu slimnīcā

Latvijas vīriešu basketbola izlase, viesojoties Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, trešdien jaunajiem pacientiem dāvināja krūzītes, cepures, balonus un citu valstsvienības atribūtiku, ...

gallery icon
37

Latvijas basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms, Iļja Gromovs (abi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva), Aigars Šķēle ("Ventspils"), Kristaps Janičenoks (bez kluba), Andrejs Gražulis (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs ("Liepāja"/"Triobet"), Jānis Timma ("Baskonia", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", NBA), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Mārtiņš Meiers (Kazaņas "Unics", Krievija).