Samiegojušies un otro pusīšu nepavadīti, Latvijas hokejisti dodas uz pasaules čempionātu. FOTO
Hokejists Kristaps Sotnieks (centrā), dodoties uz pasaules čempionātu, teic, ka viņa talismans ir komandas biedri Gints Meija (no kreisās) un Edgars Masaļskis.
2016. gada 5. maijs, 14:07

Samiegojušies un otro pusīšu nepavadīti, Latvijas hokejisti dodas uz pasaules čempionātu. FOTO

Jauns.lv

Pavisam agrā rīta stundā - ap pulksten 5.30 - Rīgas lidostā pulcējās Latvijas hokeja izlases vīri, lai dotos uz Krieviju, kur Maskavā un Sanktpēterburgā norisināsies pasaules čempionāts hokejā.

Tik agrā rīta stundā liela daļa sportistu, gluži saprotams, bija pavisam samiegojušies. Puiši lidostā ieradās vieni – šoreiz viņus nepavadīja ģimenes locekļi, kā tās bijis citus gadus. Portālam kasjauns.lv vairāki hokejisti atklāja, kāds ir viņu noskaņojums pirms pasaules čempionāta.

Andris Džeriņš: “Tik agri vēl neesam lidojuši!”

Centra uzbrucējs Andris Džeriņš atzina, ka pirms došanās uz Maskavu jūtas labi, taču agrā celšanās darījusi savu. „Jūtos labi, bet miegs nāk - kaut gan aizgāju gulēt laicīgi, ap vienpadsmitiem vakarā. Cik atceros, uz citiem čempionātiem nekad tik agri neesmu devies,” teica hokejists, ļoti cerot, ka neizgulēšanās un agrais reiss uz Maskavu nekādā veidā neietekmēs sniegumu čempionātā.

To, kāpēc šoreiz viņu ģimene nepavadīja lidostā, Andris Džeriņš skaidroja ar agro rīta stundu: „Cilvēkiem taču pēc tam vēl uz darbu jāiet. Bet es jau tāpat visas šīs dienas pabiju kopā ar ģimeni, tāpēc nekas traks, ka viņiem šoreiz nesanāca pavadīt.”

Jānis Andersons: „ Baigi nāk miegs.”

Aizsargs Jānis Andersons arī bija viens no hokejistiem, kurš nebija izgulējies, kā nākas. Viņš domīgu skatienu stāvēja rindā, lai nodotu bagāžu. „Jūtos jau labi, tikai baigi nāk miegs. Bieži nesanāk celties tik agri no rītiem. Cēlos 4.50.no rīta,” atklāj hokejists. Viņš piebilst, ka agrais rīta cēliens visdrīzāk iespaidu uz spēlētājiem neatstās, un uz ledus visi jau būs moži.

Kristaps Sotnieks: “Masaļskis ir mans talismans”

Aizsargs Kristaps Sotnieks, dodoties uz Maskavu, bija ļoti labā noskaņojumā. Smaidīgs un enerģijas pilns, viņš parakstīja konkursam paredzētās hokeja dāvanas, īpašos hokeja t-kreklus un ripas. Taujāts, vai spēlei palīdz arī kādi paša līdzpaņemtie talismani, viņš smejoties atbildēja ar joku: „Mans talismans ir Gints Meija. Viņš man visur ir līdz. Arī Edgars Masaļskis ir mans talismans. Mēs viens otram esam talismani!”

Kaspars Daugaviņš: „ Galvenais ir nepārstresot”!

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš bija viens no retajiem hokejistiem, kurš par agro celšanos un miega trūkumu nesūdzējās. „Neesmu no tiem, kam vajadzīga baigā gulēšana. Man nebija grūti pamosties. Labāk jau būtu drusciņ ilgāk izgulēties, jo miegs taču ir viens no atjaunošanās līdzekļiem sportā, bet mums vēl būs laiks atpūsties. Lidojums arī nav tik garš, vien stundu un kādas divdesmit minūtes,” stāstīja hokejists, piebilstot, ka sieva Santa ar viņu lidostā nav agrā rīta dēļ: “Kurš tad grib agri celties? Mums jau te viss lidostā tik ātri notiek, ka labāk jau vien atvadīties mājās. Piekrāmēju somas un braucu prom. Ja lidojam citreiz pa dienu, tad jau mūs pavada, jo tad nav speciāli jāceļas.”

Taujāts, vai pirms pasaules čempionātā ir satraukums, Daugaviņš atzinās: „Stress drusciņ vienmēr ir, kā jau pirms katras spēles. Ja tā nebūtu, tad kaut kas nebūtu kārtībā, kaut gan ar gadiem tas uztraukums ir palicis mazāks. Teikšu tā, ka stresam ir arī savas labās puses. Tas dod adrenalīnu, un tad vairāk ir jādomā pie spēles. Galvenais ir nepārstresoties, tad galvā var sajukt, kas ir jādara.”

Oskars Cibuļskis: “Čempionāta laikā kļūšu par tēvu”

Aizsargam Oskaram Cibuļskim šīs nedēļas, kas tiks pavadītas spēlējot pasaules čempionātā, būs īpašas.  Viņa un sievas Baibas ģimenē ir gaidāms mazulis. Oskars nevēlējās atklāt gaidāmā bērniņa dzimumu, tikai pateica, ka centīsies spēlēt godam. „Sieva man novēlēja veiksmi un solīja, ka noteikti skatīsies spēles televizorā. Mazulis var pieteikties arī čempionāta laikā, tādēļ spēlēšu labi, lai sievai būtu labas emocijas,” teica hokejists, atklājot, ka tieši viņa Oskaru agrajā rīta stundā atvedusi uz lidostu.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders