foto: Facebook
Futbola klubs "Jelgava" atlaiž galveno treneri
Futbola klubs ''Jelgava'' atlaiž galveno treneri Kurtejanu.
Futbols
2017. gada 3. augusts, 15:55

Futbola klubs "Jelgava" atlaiž galveno treneri

Kasjauns.lv/LETA

"SynotTip" Latvijas futbola klubs "Jelgava" ceturtdien no galvenā trenera amata atbrīvoja moldāvu speciālistu Aleksandru Kurtejanu, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Moldāvu speciālists ceturtdien jau atvadījies no komandas un atgriezīsies dzimtenē.

"Jelgava" šobrīd virslīgā ar 17 punktiem ieņem ceturto vietu, no līderes Jūrmalas "Spartaka" atpaliekot par astoņiem punktiem. Pēdējā virslīgas spēlē jelgavnieki pirmdien ar 1:3 zaudēja "Liepāja"/"Mogo".

Zīmīgi, ka "Jelgava" ir trešā no pašreizējām virslīgas komandām, kura šosezon atlaidusi galveno treneri, sekojot "Spartaka" un "Riga" pēdās, piedevām galvaspilsētas klubā trenera demisija notikusi jau divas reizes.

Par Latvijas vicečempiones "Jelgavas" galveno treneri Kurtejans kļuva aizvadītā gada nogalē.

Futbolista karjeras laikā Kurtejans pārstāvējis Kišiņevas "Zimbru", Lodzas "Widzew", ar ko 1997. gadā kļuva par Polijas ekstraklases čempionu, Sanktpēterburgas "Zeņit", Maskavas "Torpedo" komandas, kā arī astoņas spēles aizvadījis Vācijas bundeslīgas klubā Hamburgas SV. Moldovas izlasē Kurtejans 38 spēlēs guva divus vārtus.

Savukārt trenera karjeru Kurtejans sāka kā "Zimbru", "Zeņit" fārmkluba un Moldovas izlases treneru kolektīvos, bet kā galvenais treneris viņš līdz "Jelgavai" bija strādājis tikai nacionālajā līmenī - no 2011. līdz 2014.gadam bija Moldovas U-21 izlases galvenais treneris, kā arī vadīja pieaugušo izlasi 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Tomēr pēc astoņām aizvadītām spēlēm, kad Moldova ierindojās pēdējā vietā G grupā, Kurtejans iesniedza atlūgumu.

Pērn jelgavnieki sezonu sāka Vitālija Astafjeva vadībā, taču pēc nesekmīgas sezonas sākuma viņa vietu ieņēma lietuviešu speciālists Sauļus Širmelis, kura vadībā "Jelgava" aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, bet virslīgā atguva uzvaras garšu un vēl pirms priekšpēdējās kārtas teorētiski pretendēja pat uz čempiones titulu, beigās paliekot aiz Jūrmalas "Spartaka".