foto: Vida Press
Rīgas "Dinamo" pievienojas uzbrucējs ar vairāk nekā 300 NHL spēļu pieredzi
Terijs Galjardi 321 NHL spēlē izcēlās ar 44 vārtu guvumiem un 61 rezultatīvu piespēli.
Hokejs
2017. gada 27. jūlijs, 18:14

Rīgas "Dinamo" pievienojas uzbrucējs ar vairāk nekā 300 NHL spēļu pieredzi

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" papildinājusi savu sastāvu ar kanādiešu centra uzbrucēju Teriju Galjardi, vēsta klubs.

Galjardi aizvadījis 321 spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet iepriekšējā sezonā 29 gadus vecais uzbrucējs nospēlēja vien 16 mačus, pārstāvot KHL komandas Ņižņekamskas "Ņeftehmik" un Zagrebas "Medveščak", kuru labā guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Galjardi 2007.gada NHL draftā izraudzījās Kolorado "Avalnche", bet karjeru planētas spēcīgākajā līgā viņš uzsāka 2008.gadā. Galjardi trīsarpus sezonas pārstāvēja "Avalanche", bet pēc tam pievienojās Sanhosē "Sharks" komandai. 2013./2014.gada sezonu viņš pavadīja Kalgari "Flames" rindās, bet nākamajā sezonā spēlēja Vinipegas "Jets". Turpinājumā viņš pārcēlās uz Eiropu, kur pārstāvēja Zviedrijas augstākās līgas komandu Malmes "Redhawks".

Galjardi palīdzēja ASV valstsvienībai 2010.gada pasaules čempionātā, kur amerikāņi ieņēma 13.vietu.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" komanda trešdien aizvadīja pirmo maču, pārbaudes turnīrā Minskā ar 1:3 zaudējot Jaroslavļas "Lokomotiv". Plānots, ka "Dinamo" pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 34 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 24 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga".

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas "Spartak".

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.