foto: AP/Scanpix/LETA
NBA čempioni "Warriors" pagarina līgumus ar sešiem svarīgiem spēlētājiem
Stefans Karijs parādē Oklendā atzīmē uzvaru NBA čempionātā.
Basketbols
2017. gada 26. jūlijs, 10:01

NBA čempioni "Warriors" pagarina līgumus ar sešiem svarīgiem spēlētājiem

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" pirmdien oficiāli paziņoja par jauniem līgumiem sešiem basketbolistiem, tostarp par bagātīgo vienošanos ar vienības līderi Stefanu Kariju.

Tāpat līgumu pārslēgti ar finālsērijas MVP Kevinu Durantu, Andrē Igudalu, Šonu Livingstonu, Zazu Pačuliju un Deividu Vestu.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka ar saspēles vadītāju Kariju panākta vienošanās uz pieciem gadiem par 201 miljonu ASV dolāru (176 miljoniem eiro). Sākotnēji tas bija paredzēts kā lielākais līgums NBA vēsturē, taču to pārspēja Hjūstonas "Rockets" un Džeimsa Hārdena vienošanās.

Tika lēsts, ka iepriekšējā līguma laikā Karijs bija tikai 82. vislabāk apmaksātais basketbolists līgā.

Aizvadītajā sezonā Karijs regulārajā čempionātā vidēji spēlē iemeta 25,3 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas, veica 6,6 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,8 bumbu. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam vidēji mačā 28,1 punkts, 6,2 atlēkušās bumbas, 6,7 rezultatīvas piespēles un 2,0 pārtvertas bumbas.

Patlaban 29 gadus vecais Karijs savā līdzšinējā NBA karjerā pārstāvējis tikai "Warriors" vienību, divas reizes kļūstot par čempionu. Viņš divreiz atzīts par līgas sezonas vērtīgāko basketbolistu un četras reizes spēlējis NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Tikmēr ar 28 gadus veco uzbrucēju Durantu noslēgta vienošanās uz divām sezonām par par 53 miljoniem ASV dolāru (47 miljoniem eiro).

Nākamajā sezonā Durantam būtu jāsaņem 28 miljoni ASV dolāru (25 miljoni eiro), taču viņš būs mierā pelnīt par trim miljoniem mazāk, lai čempionvienībai izdotos saglabāt sastāvu ar citiem basketbolistiem.

Finālsērijas piecās spēlēs pret Klīvlendas "Cavaliers" Durants vidēji guva 35,2 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un veica 5,4 rezultatīvas piespēles.

Savukārt ar 2015.gada finālsērijas MVP Igudalu līgums noslēgts uz trim gadiem par kopējo summu 48 miljoni dolāru (42 miljoni eiro).

33 gadus vecais uzbrucējs Igudala iepriekšējā sezonā vidēji mačā guva 7,6 punktus, izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas un pārtvēra 3,4 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr ar 31 gadu veco aizsargu Livingstonu panākta vienošanās uz trim gadiem par 24 miljoniem ASV dolāru (21 miljonu eiro). Livingstons aizvadītajā sezonā vidēji spēlē iemeta 5,1 punktu, izcīnīja 2,0 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles.

Savukārt ar 33 gadus veco gruzīnu centru Pačuliju vienošanās panākta uz vienu sezonu par 3,5 miljoniem ASV dolāru (3,01 miljonu eiro). Pačulija aizvadītajā sezonā vidēji spēlē iemeta 6,1 punktu, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas un veica 1,9 rezultatīvas piespēles.

Tāpat arī ar 36 gadus veco uzbrucēju Vestu noslēgts līgums uz vienu sezonu, kurā viņš saņems veterānu minimumu - 2,3 miljonus ASV dolāru (1,98 miljonus eiro). Vests aizvadītajā sezonā vidēji spēlē iemeta 4,6 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un veica 2,2 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā "Warriors" finālsērijā ar 4-1 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers".