foto: USA Today Sports
Ņujorkas "Knicks" met acis uz piespēļu virtuozu Rondo
Reidžons Rondo ir uzskatāms par vienu no pēdējās desmitgades labākajiem piespēļu devējiem pasaules basketbolā.
Basketbols
2017. gada 6. jūlijs, 13:48

Ņujorkas "Knicks" met acis uz piespēļu virtuozu Rondo

LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" veic pārrunas ar saspēles vadītāju Reidžonu Rondo, vēsta ESPN.

"Knicks" nupat parakstīja līgumu ar šī gada NBA drafta astoto numuru Franku Nilikinu no Francijas, kurš arī ir saspēles vadītājs. Tiek uzskatīts, ka Ņujorkas komanda vēlas piesaistīt Rondo, lai viņš varētu pildīt arī francūža mentora funkciju.

Pašlaik 31 gadu vecais Rondo ir brīvais aģents, jo pirms nedēļas viņu atbrīvoja Čikāgas "Bulls" komanda.

Tāpat tiek ziņots, ka "Knicks" izrādot interesi par saspēles vadītāju Šelvinu Meku, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Jūtas "Jazz" vienībā, taču neizcēlās ar tik produktīvu sniegumu.

Rondo varētu būt labs risinājums, lai palīdzētu tikai 18 gadus vecajam Nilikinam aprast ar NBA vidi un sniegtu francūzim padomus par dalīšanos ar bumbu, vēsta ESPN.

Rondo NBA karjeru uzsāka Bostonas "Celtics" komandā, ar ko 2008.gadā kļuva par līgas čempionu. Šajā klubā pavadījis vairāk nekā astoņas sezonas, saspēles vadītājs pēcāk pārcēlās uz Dalasas "Mavericks". Vēl viņš spēlējis arī Sakramento "Kings" vienībā.

NBA regulārajā čempionātā Rondo kopumā aizvadījis 714 spēles, caurmērā izceļoties ar 10,7 punktiem un 8,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 96 izslēgšanas turnīra mačos viņa rēķinā vidēji 14,4 punkti un 9,1 rezultatīva piespēle.

Reidžona Rondo desmit neticamas piespēles - video: