foto: Sputnik
Aļona ir brīnums! Mūsu tenisa zvaigzne Ostapenko izcīna Latvijas sporta lielāko uzvaru
Aļona Ostapenko svin uzvaru.
Citi sporta veidi
2017. gada 10. jūnijs, 18:19

Aļona ir brīnums! Mūsu tenisa zvaigzne Ostapenko izcīna Latvijas sporta lielāko uzvaru

LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien pārrakstīja Latvijas sporta vēsturi, triumfējot Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra titula cīņā vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo Rumānijas tenisisti Simonu Halepu.

Šis kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.

Aizvadītajā mačā Ostapenko bija iedzinējos ar 4-6, 0-3, turklāt pretiniecei bija vairākas breikbumbas, bet ļoti līdzīgā cīņā viņa spēja atspēlēties un triumfēt.

Visā mačā kopā Ostapenko pieļāva 54 netveramās kļūdas, bet arī 54 uzvarēja tīri uzvarētas izspēles. Tikmēr Halepai, kas spēlēja izteiktu aizsardzības tenisu, šie rādītāji bija desmit pret astoņi.

"Nespēju noticēt, ka 20 gadu vecumā triumfēju turnīrā, man ļoti patīk šeit spēlēt. Man nav vārdu, šis bija mans sapnis," pēc triumfa kortā pauda Ostapenko. "Zināju, ka Simona ir lieliska spēlētāja. Centos spēlēt agresīvi, kaut kļūdījos, turpināju spēlēt agresīvi."

foto: AP

"Kad biju bērns skatījos šī turnīra spēles un sapņoju par to, nevaru noticēt, ka tagad pati esmu to paveikusi," teica Latvijas tenisiste.

Triumfējot turnīrā, Ostapenko nopelnīja 2000 WTA ranga punktus un nākamajā nedēļā pasaules rangā pakāpsies uz 12.vietu. Pirms šī turnīra viņa rangā bija vien 47.pozīcijā. Viņa tagad arī sasniegs Latvijas dāmu tenisistu rekordu, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Zīmīgi, ka nākamnedēļ ranga labāko divdesmitniekā būs divas Latvijas tenisistes, 19.vietu ieņemot Anastasijai Sevastovai.

"Esmu bēdīga, varēju uzvarēt, tomēr bija lielisks turnīrs," Halepa pateicās skatītājiem par atbalstu, paužot, lai Ostapenko izbauda savu panākumu. "Visu cieņu, ko paveici šajā turnīrā."

"Smaga diena, jo varējām uzvarēt, bet turpināsim strādāt," teica rumāniete.

"Simona, tu spēlēji apbrīnojami, man bija grūts mačs, cerams, ka tev būs vēl daudzi fināli," pretinieci uzrunāja Ostapenko. "Paldies mammai, kura vienmēr man palīdzējusi, arī tēvs Rīgā mani atbalstīja. Paldies visiem, kas ieradās šeit mani atbalstīt."

Par panākumu Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Zīmīgi, ka līdz šim karjerā Ostapenko bija bez WTA tituliem un pirmo šādu balvu sportiste ieguvusi uzreiz visaugstākā līmeņa "Grand Slam" sacensībās.

"Grand Slam" turnīros neizlikta tenisiste triumfēja pirmoreiz kopš 2009.gada ASV atklātā čempionāta, bet Francijas atklātajā čempionātā - pirmoreiz kopš 1933.gada.

20 gadus un divas dienas vecā Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997.gadā, bet "Grand Slam" sacensībās jaunākā čempione kopš 2006.gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Halepa, triumfējot šajā turnīrā, būtu kļuvusi par jauno WTA ranga līderi, bet tagad pirmo pozīciju saglabās vāciete Angelika Kerbere. Viņa Francijas atklātā čempionāta finālā spēlēja otro reizi un cieta otro neveiksmi.

Ostapenko panākumu palīdzēja gūt ne tikai Kerberes neveiksme, bet arī vairāku vadošo tenisistu prombūtne. Ostapenko būtu bijis jāspēlē ar Kerberi trešajā kārtā, tomēr vāciete apstājās jau pirmajā mačā. Tāpat šajā turnīrā dažādu iemeslu dēļ nespēlēja titulētās Serēna Viljamsa, Petra Kvitova, Marija Šarapova un arī Viktorija Azarenka.