foto: Twitter.com
Spāņu superklubs "Barcelona" negrib laist Kurucu uz Latvijas izlasi
Rodions Kurucs šosezon debitējis arī Eiropas spēcīgākajā vīriešu basketbola turnīrā ULEB Eirolīgā.
Basketbols
2017. gada 2. jūnijs, 15:46

Spāņu superklubs "Barcelona" negrib laist Kurucu uz Latvijas izlasi

LETA

Spānijas basketbola grands Barselonas "Lassa" nevēlas uz Latvijas U-20 izlasi laist talantīgo Rodionu Kurucu, atklājis valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Vecvagars publiskojis to 22 basketbolistu vārdus, kuri iekļauti starp kandidātiem dalībai šī gada Eiropas čempionātā. Starp viņiem ir arī "Lassa" vienības basketbolists Kurucs, kurš šajā sezonā piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā, turklāt viņš iecerējis piedalīties arī šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, kur spēlētājam tiek prognozēta iekļūšana pirmajā kārtā.

"Saraksts ir plašs, jo diemžēl pagaidām nav skaidrības par vairāku spēlētāju līdzdalību. Droši zināms, ka veselības dēļ nevarēs palīdzēt Kāris Garoza, bet Zigmāram Raimo ir vasaras mācības ASV. Par citiem vēl ir jautājumi. Verners Kohs patlaban piedalās pirmsdrafta treniņos ASV un turpmākais grafiks atkarīgs no tā, kā viņam tur veiksies. Roberts Blumbergs pēc aģenta sniegtās informācijas kārto mācību lietas un varētu ievienoties pēc 20.jūnija. Artūrs Strautiņš kādu brīdi vēl būs Itālijas kluba rīcībā, bet pret Kuruca spēlēšanu izlasē iebilstot “Lassa". Vairākiem ir veselības problēmas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

"Kandidātiem šobrīd ir iespēja apmeklēt individuālos treniņus, kā arī veikt veselības pārbaudes. 12.jūnijā uz treniņnometni Madonā dosies visi, kuri tobrīd būs Latvijā. Tur darbosimies līdz 22. jūnijam un, iespējams, pakāpeniski samazināsim kandidātu skaitu. Pēc tam trenēsimies Rīgā, bet 3.jūlijā dosimies uz nopietnu pārbaudes turnīru Turcijā. Būs piecas vērtīgas spēles, kas palīdzēs tikt skaidrībā par atsevišķu spēlētāju varēšanu un izveidot komandas modeli," sacīja Vecvagars.

Eiropas čempionāts U-20 vecuma izlasēm notiks no 15. līdz 23.jūlijam Grieķijā, bet apakšgrupu turnīrā Latvijas valstsvienība spēkosies ar vienaudžiem no Izraēlas, Ukrainas un Lietuvas. No grupas visas komandas sasniegs astotdaļfinālu, pēc tam noskaidrojot, kuras cīnīsies par pirmo astoņnieku un kuras par 9.-16.vietu.

Latvijas U-20 basketbola izlase jau divus Eiropas čempionātus pēc kārtas Vecvagara vadībā tikusi ceturtdaļfinālā, pērn gūstot sesto vietu, bet vasaru iepriekš izcīnot piekto pozīciju.

Latvijas U-20 puišu basketbola izlases kandidāti:

Rihards Bērziņš ("Liepāja"/"Triobet"), Renārs Birkāns, Roberts Dembskis (abi - "Latvijas Universitāte"), Roberts Blumbergs ("GBA Sparta", Čehija), Arvīds Dambenieks (BJBS "Rīga"), Kristaps Feikners, Toms Upe, Nikolajs Zotovs (visi - "VEF Skola"), Dāvis Gūtmanis, Mārcis Saulītis, Kristians Vīksne (visi - "Jūrmala"/"Fēnikss"), Eduards Hāzners ("VEF Rīga"), Miks Kalniņš ("Madona"/BJSS), Verners Kohs (Prāgas "Sparta", Čehija), Arnolds Krauklis (biznesa augstskola "Turība"), Rodions Kurucs (Barselonas "Lassa", Spānija), Ričards Pinne ("WN College", ASV), Kristaps Purpļevičs ("Ventspils Augstskola"), Kristaps Salmiņš (BJBS "Rīga"/DSN), Valdis Seņkāns ("Ezerzeme"/"Rēzekne"), Artūrs Strautiņš (Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", Itālija), Džeiks Eduards Krūmiņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās