foto: Xinhua/Sipa USA/ Vida Press
Soču olimpiskā medaļniece pēc 5 mēnešiem pamostas no komas un runā
Anna Holmlunda Soču olimpisko spēļu apbalvošanas ceremonijā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 19. maijs, 12:22

Soču olimpiskā medaļniece pēc 5 mēnešiem pamostas no komas un runā

Kasjauns.lv

Zviedrijas Frīstaila slēpošanas krosa zvaigzne Anna Holmlunda, kura pagājušā gada nogalē nokļuva komā pēc treniņā Itālijā piedzīvota kritiena, kurā tika gūta galvas trauma, ir atmodusies un jau sākusi komunicēt.

Kā vēsta Zviedrijas Slēpošanas federācija, 2014. gada Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Anna Holmlunda komā nonācatieši pirms pieciem mēnešiem pērnā gada 19. decembrī. Pēc negadījuma, kurā viņa guva nopietnas galvas traumas, Ziemeļitālijas mapzilsētā Iničenā, Holmlundai tikai veikta smadzeņu operācija, pēc kuras sportiste tika nogādāta Stokholmā mākslīgi izraisītas komas stāvoklī.

"Annai šobrīd norit intensīva rehabilitācija Danderda hospitālī pēc pārciestās galvas politraumas," vēsta Zviedrijas Slēpošanas federācijas. "Viņas veselības stāvoklis ir strauji uzlabojies un šobrīd ir jau iespējams ar viņu komunicēt, turklāt viņa spēj arī sniegt īsas atbildes.

Kā vēsta medijs "The Local", Anna Holmlunda jau tuvākajā atgriezīsies savā dzimtajā Sundsvalā, Zviedrijas austrumos, kur visas vasaras garumā turpinās atlabt pēc savainojuma.

Holmlunda 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, kas tobrīd bija sportistes lielākais panākums karjerā, tomēr pagājušajā sezonā sportiste triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet šīs sezonas sākumā bija otrajā pozīcijā.

Slēpošanas kross ir līdzīgs snovborda krosam un norisinās tajā pat trasē. Šajā disciplīnā brauc četri sportisti vienlaicīgi, uz slēpēm veicot distanci, kurā ir gan pagriezieni, gan nelieli pakalni. Olimpisko spēļu programmā slēpošanas kross tika iekļauts 2010. gadā Vankūverā.