foto: Sputnik
Kļūme, kas izvērtās eiforijā jeb - kas īsti notika ar Latvijas himnu pēc mača ar Dāniju?
Mūsējo fani paši turpināja un pabeidza himnu, svinot uzvaru pār Dāniju.
Hokejs
2017. gada 7. maijs, 18:54

Kļūme, kas izvērtās eiforijā jeb - kas īsti notika ar Latvijas himnu pēc mača ar Dāniju?

LETA

Pārpratums ar Latvijas himnas atskaņošanu pēc pasaules čempionāta spēles ar Dāniju radies organizatoriskas kļūmes dēļ, jo atbildīgais cilvēks izvēlējies Latvijas himnas pilno versiju, nevis saīsināto, kāda ļoti bieži tiek izmantota sporta sacensībās, skaidroja Latvijas valstsvienības preses sekretārs Jānis Stepītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstījām, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu Ķelnē sestdien sāka ar 3:0 uzvarot Dāniju, savukārt pēc spēles Latvijas himna pēc divreiz atskaņotā pirmā panta tika aprauta. Tiesa, aptuveni 4000 latvieši, kas atradās arēnā, neapjuka un divas reizes nodziedāja arī otro pantu, tādējādi sagādājot spēlētājiem neaizmirstamas emocijas un viņus saviļņojot.

Pasaules čempionātā pēc spēlēm apbalvošanas ceremonijas laiks ir limitēts, jo parasti drīz vien seko nākamais mačs. Organizatoriem šajā gadījumā vajadzēja izvēlēties Latvijas himnas saīsināto versiju, kā tas noticis citos turnīros, taču šoreiz pieļauta kļūda, skaidroja Stepītis.

"Līdzīgi pirms tam bija arī ar Krievijas himnu, taču viņu līdzjutēji nedziedāja tālāk. Savukārt pēc Slovākijas un Itālijas spēles vispār netika atskaņota slovāku himna. Organizatori Slovākijai atvainojās, bet pēc tam norādīja, ka būs uzmanīgāki," piebilda Stepītis.

Latvijas izlase cīnās pret Dāniju pasaules hokeja čempionātā

gallery icon
69