foto: Ieva Makare/LETA
Hārtlijs nosauc izlases sastāvu un tos, kuri uz hokeja čempionātu netiks
Hārtlijs kā pēdējos no Latvijas hokeja valstsvienības sastāva atskaitīja aizsargu Ēriku Ševčenko, kā arī uzbrucējus Edgaru Kuldu un Rodrigo Ābolu.
Hokejs
2017. gada 2. maijs, 10:53

Hārtlijs nosauc izlases sastāvu un tos, kuri uz hokeja čempionātu netiks

LETA

Kā pēdējie no Latvijas hokeja valstsvienības pirms pasaules čempionāta, kas sāksies jau šonedēļ, atskaitīti aizsargs Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucēji Edgars Kulda un Rodrigo Ābols.

Latvijas hokeja izlase uz Ķelni dosies 25 spēlētāju sastāvā. Turnīram drīkst pieteikt trīs vārtsargus un 22 laukuma spēlētājus, tomēr Latvijas Hokeja federācija (LHF) šobrīd veic pārrunas ar Ziemeļamerikā spēlējošo Teodora Bļugera un Ņikitas Jevpalova klubiem par spēlētāju pievienošanos valstsvienībai. Ja šie spēlētāji pievienotos izlasei, meistarsacīkstēm netiktu pieteikts kāds no pārējiem 25 spēlētājiem.

Bļugeram sezona noslēdzās svētdien, viņa pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" vienībai Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā ar 2-3 piekāpjoties Providensas "Bruins". Savukārt Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" pašlaik cīnās 2-2 ar Stoktonas "Heat" un izšķirošais mačs tiks aizvadīts otrdien. Zīmīgi, ka regulārajā sezonā "Penguins" un "Barracuda" guva pirmās divas vietas.

Bļugers AHL 54 regulārās sezonas spēlēs guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā. Savukārt izslēgšanas turnīra piecās spēlēs viņš iemeta vienus vārtus.

Savukārt Jevpalovs regulārajā čempionātā 65 mačos izcēlās ar 13 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu +13, bet četros "play-off" mačos pagaidām nav bijis rezultatīvs.

Ābols piedalījās iepriekšējās divās pasaules meistarsacīkstēs, 14 mačos savācot vienu rezultatīvu piespēli. Tiesa, uzbrucējs joprojām ir vien 21 gadu vecs. Viņa tēvs Artis Ābols būs viens no galvenā trenera Boba Hārtlija palīgiem pasaules meistarsacīkstēs.

Jaunākais no brāļiem Kuldām pasaules čempionātos debitēja pērn, paliekot bez rezultativitātes punktiem. 2015. un 2016.gadā izlases sastāvā nebija viņa brāļa Artūra Kuldas, kurš šogad atgriežas izlasē, tomēr otrais komandas "brāļu komplekts" šoreiz netika nokomplektēts.

Pasaules čempionātā Latvijas izlasē būs brāļi Roberts un Rihards Bukarti. 26 gadus vecais Roberts piedalīsies jau piektajās meistarsacīkstēs, bet 21 gadu vecais Rihards šosezon piedzīvos debiju. Tikmēr sastāvā pirmoreiz kopš 2002.gada šoreiz nebūs neviens no brāļiem Rēdlihiem - Miķelis un Krišjānis nespēlē traumu dēļ, bet Jēkabs neizturēja cīņu par vietu sastāvā.

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu.

gallery icon
40

Sacensībās debitēs aizsargi Uvis Balinskis un Kristofers Bindulis, kā arī uzbrucējs Frenks Razgals. Pieminēšanas vērts ir arī fakts, ka izlasē iekļuva uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš šosezon 53 spēlēs ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" palika bez gūtajiem vārtiem. Arī izlasē viņš šajā pavasarī desmit mačos palicis bez rezultativitātes punktiem, tomēr vienus vārtus valstsvienības labā guva novembrī pārbaudes turnīrā Slovēnijā.

Latvijas izlasei būs ļoti jauna vārtsargu līnija - pasaules čempionātos jau iepriekš bijuši, bet laukumā vēl nav devušies Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs, bet Elvis Merzļikins debiju piedzīvoja pērn, kad gan uzreiz izkonkurēja pieredzējušo Edgaru Masaļski, piedaloties piecos mačos.

Pasaules čempionāts hokejā no 5. līdz 20.maijam notiks Vācijas pilsētā Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē, bet Latvija A apakšgrupā Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju, pirmo spēli 6.maijā aizvadot pret dāņiem.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs jau 21.gadu pēc kārtas.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo"), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit", Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda "Lakers", NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati "Lada", Krievija);

uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Frenks Razgals ("Rīga"), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Roberts Bukarts ("Zlīn", Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas "Thunderbirds", AHL), Andris Džeriņš (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Jānis Sprukts ("Ritten Sport", Itālija), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Latvijas hokeja izlase atpūšas kopā ar ģimenēm un muzicē

2017. gada aprīlī pirms došanās uz pasaules čempionātu hokejā Latvijas valstsvienība, stiprinot komandas garu, pulcējās piedzīvojumu parkā Siguldā.

gallery icon
197