NHL tiesnesis pret "Flames" aizsargu iesniedz prasību par 10 miljoniem dolāru
Hokejs
2017. gada 21. aprīlis, 13:33

NHL tiesnesis pret "Flames" aizsargu iesniedz prasību par 10 miljoniem dolāru

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) tiesnesis Dons Hendersons iesniedzis prasību par 10,25 miljoniem Kanādas dolāru (7,06 miljoniem eiro) pret Kalgari "Flames" aizsargu Denisu Vaidmenu, kurš pērn janvārī spēles laikā savainoja soģi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pērnā gada 27.janvārī notikušajā spēlē, kurā "Flames" ar 1:2 zaudēja Nešvilas "Predators", Vaidmens, slidojot uz rezervistu soliņu, ar nūju no muguras uzbruka vienam no spēles līnījtiesnešiem, vēlāk aizbildinoties, ka ieraudzījis viņu pēdējā brīdī un šādi sanācis rīkoties netīšām.

Tomēr vēlāk NHL vadība lēma, ka hokejists soģi Hendersonu pagrūdis apzināti, tāpēc piemēroja bargu 20 spēļu diskvalifikāciju, kas vēlāk pēc apelācijas tika samazināta uz pusi.

Vaidmens pēc notikušā vairākkārt uzsvēra, ka nav rīkojies speciāli, kā arī atvainojās cietušajam tiesnesim. Tiesa, iesniegtajā prasībā apgalvots, ka hokejists tiesnesi pagrūdis tīši un apzināti.

Kā vēsta "Yahoo.com" prasībā pret Vaidmenu uzskaitīts, ka Hendersons sadursmē guvis galvas traumu un smadzeņu satricinājumu, kakla traumu, kam bija nepieciešama operācija, muguras un pleca savainojumus, labās kājas traumu. Tāpat viņam bijušas sāpes un nejūtīgums labajā rokā, galvassāpes, kā arī nemiera sajūta un depresija. Gūto savainojumu rezultātā Hendersonam bija jāiziet fizioterapijas kurss un psihologa konsultācijas, kā arī jālieto medikamenti. Kā uzsvērts prasībā, savainojumu dēļ Hendersons nav guvis un negūs ienākumus desmit miljonu Kanādas dolāru (6,94 miljonu eiro) apmērā.

Šajā sezonā 34 gadus vecais Vaidmens 57 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -6. Tikmēr "Flames" iekļuva Stenlija kausa izcīņā, kur pirmajā kārtā ar 0-4 piekāpās Anaheimas "Ducks".

Vaidemanu 2002.gada NHL draftā ar kopējo 241.numuru izraudzījās Bufalo "Sabres", bet planētas spēcīgākajā līgā viņš debitēja trīs gadus vēlāk Sentluisas "Blues" sastāvā. Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Bostonas "Bruins", Floridas "Panthers" un Vašingtonas "Capitals" vienības, bet pēdējās piecas sezonas viņš spēlē "Flames" rindās.