Treneri: „Jekimovs ir ļoti progresējis!”
Hokejs
2009. gada 20. aprīlis, 12:44

Treneri: „Jekimovs ir ļoti progresējis!”

Jauns.lv

Pēdējā Latvijas izlases pārbaudes spēlē pret Slovākiju savus pirmos un valstsvienībai ļoti svarīgos vārtus, izlīdzinot rezultātu — 2:2, guva 19 gadus vecais juniors Roberts Jekimovs. Tas ļāva mūsu izlasei spēli novest līdz papildlaikam un izraut uzvaru ar 3:2

Vai Roberts Jekimovs jau ir nobriedis Latvijas pieaugušo izlasei, lai spēlētu pasaules čempionātā? Savu viedokli portālam kasjauns.lv izteica Latvijas jaunatnes izlašu vecākie treneri - U-18 izlases galvenais treneris Aleksandrs Klinšovs, kura vadītā komanda ar Robertu ierindā pirms trim gadiem izcīnīja tiesības spēlēt pasaules čempionāta A grupā, un Latvijas U-20 izlases vecākais treneris Andrejs Maticins. Viņa vadībā 2009. gada pasaules čempionātā mūsu U - 20 izlase saglabāja vietu augstākajā divīzijā, bet Roberts Jekimovs ar četriem vārtiem un trim piespēlēm kļuva par rezultatīvāko spēlētāju.

Aleksandrs Klinšovs: Es redzēju Latvijas izlases četras spēles un tajās Jekimovs man patika. Es viņu ņemtu uz pasaules čempionātu. Jo Roberts visu laika saasina situācijas, rada bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Viņš ir ievērojami progresējis.

Man grūti pateikt, kas ir tā pamatā? Varbūt spēlēšana Zviedrijā? Taču vēl tad, kad Jekimovs bija Rīgā, mēs ievērojām viņa izaugsmi. Spriežot pēc tām pārbaudes spēlēm, kuras es skatījos, nepārprotami varu teikt, ka Roberts nekrita ārā no izlases ansambļa.

Jā, ir redzams, ka Jekimovs bieži vien zaudē fiziskajās tuvcīņās. Turpmāk viņam būtu jāpastrādā, lai palielinātu savu fizisko spēku un jāuzkrāj pieredze. Ja tā notiks, viņš var izveidoties par ļoti labu spēlētāju.

Andrejs Maticins:

Domāju, ka valsts pieaugušo izlasē uz ceturto maiņu Robertu droši var paņemt. Problēma būtu tad, ja trūktu kāda spēlētāja pirmajā maiņā. Ir tādi, kuri jau 6-7 gadus tiek aicināti uz izlasi, bet viņi iemet tikai vienu, divas ripas. Tāpēc par to, ka Jekimovs tiek paņemts līdzi uz pasaules čempionātu, nebūtu jāuztraucas. No šī viedokļa raugoties, varētu uzaicināt arī Andri Džeriņu.

Vakar pēc spēles ar Slovākiju man bija neliela saruna ar Oļegu Znaroku un es sapratu, ka viņš ir gatavs Jekimovu iekļaut izlasē spēlēšanai pasaules čempionātā.

Robertam ir labs slidojums, labi „nostādīts” metiens. Viņš labi jūt aizsargu — to, cik tuvu drīkst pretinieku pielaist sev klāt. Spēlēšana Zviedrijā viņam iemācījusi arī labāku taktisku domāšanu.

Pie mīnusiem, protams, jāatzīmē fiziskā sagatavotība...

Aivars Pastalnieks /Foto: LETA