KHL reglaments pārāks par Latvijas likumiem
Hokejs
2009. gada 20. aprīlis, 16:08

KHL reglaments pārāks par Latvijas likumiem

Jauns.lv

Ja kādam Kontinentālās hokeja līgas spēlētājam tiks samazināta alga, viņš nevarēs vērsties savas valsts tiesā. Hokejā galvenais likumdevējs ir KHL, bet visi neskaidrie jautājumi tiks risināti arbitrāžā.

„KHL reglaments ir svarīgāks nekā Krievijas, Kazahijas, Latvijas un Baltkrievijas likumdošana. Kas netic, lai pamēģina,” ar šādu paziņojumu, komentējot KHL reglamenta jaunos punktus, pēc vienošanās ar spēlētāju arodbiedrību klajā nācis līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.  

Nolemts, ka turpmāk darbosies neatkarīga arbitrāža, kas izlems strīdīgus jautājumus jaunu līgumu summas noteikšanā. Šos lēmumus nevarēs pārsūdzēt tiesā.

Ko nozīmē šis KHL reglamenta jauninājums? Vai gadījumā, ja, piemēram, kādam Rīgas „Dinamo” spēlētājam tiek samazināta alga, viņš uzreiz var vērsties līgas arbitrāžā?

Savu viedokli portālam kasjauns.lv izteica Rīgas „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs: Ja līgums ir noslēgts par noteiktu summu, mēs nemaz tā nevaram to samazināt. Līgumi ar „Dinamo” spēlētājiem ir noslēgti, ievērojot gan KHL reglamentu, gan Latvijas likumdošanu.  Mēs esam sarežģītākā situācijā, jo Latvijas un Krievijas likumdošanas vairākos punktos nesakrīt. Domāju, ka neatkarīgā arbitrāža vairāk attiecas uz tā saucamajiem spēlētāju redraftiem un līgas antikrīzes pasākumiem.

Saskaņā ar KHL prezidenta teikto, līgā turpmāk paredzēta arī obligāta aģentu akreditācija. A. Medvedevs: „Ir pierādījumi, ka vairāki aģenti ar klubu pārstāvjiem piedalījušies naudas sadalē. Pēc tam mēs brīnāmies, ka hokeja līmenis ir zems.”

N. Sējējs:

Tas ir apsveicams jauninājums. Aģentu akreditācija ir normāla NHL un citu valstu prakse. Citādi pēdējā laikā ir saradies ļoti daudz tā saucamo aģentu, kas nekur nav reģistrējušies un nemaz nedrīkst veikt šo darbu. Aģentu akreditācija legalizēs gan šo procesu, gan arī naudas plūsmas.

Aivars Pastalnieks/ Foto: khl.ru, dinamoriga.lv