Madrides Real pēc 14. jūnija
Futbols
2009. gada 21. aprīlis, 10:58

Madrides Real pēc 14. jūnija

Jauns.lv

Madrides Real – pārmaiņu priekšā! Kā jau tas bija plānots, Vicente Boluda karaliskā Madrides kluba prezidenta amatā paliks tikai līdz 14. jūnijam, kad notiks jauna prezidenta vēlēšanas. Galvenie pretendenti uz šo posteni būs futbola līdzjutējiem jau pazīstamie Florentīno Perezs un Ramons Kalderons

Kā jau pirms katrām vēlēšanām, arī Madrides Real prezidenta kampaņā notiek solījumu un mērķu deklarēšana, kas lielā mērā arī nosaka uzvarētāju. Ko mums sola visiem tik „labi” pazīstamie Perezs un Kalderons?

Florentīno Perezs

Dzimis 1947. gada 8. martā Madridē), bijušais politiķis un uzņēmējs. Madrides Real prezidents (2000 – 2006.). Atkāpies no amata pēc paša vēlēšanās, jo uzskatījis, ka komandas vadībā ir vajadzīgas izmaiņas. Madrides kluba īpašumā ieguvis Bekhemu, Zidānu, Figo, Robiņjo, Ronaldo, Ovenu, Pavonu, Hūlio Baptistu un daudzus citus izcilus futbolistus. Perezam radās nesaskaņas ar treneri Visenti del Boski, kurš pēc uzvaras čempionātā tika atlaists. Līgumu nepagarināja arī ar pussargu Makeleli, kuru uzskatīja par „zvaigžņotās komandas” galveno melnā darba darītāju. Perezam nebija sevišķi labās attiecības arī ar izcilajiem futbolistiem Hierro, Morientesu un Makmanamanu. Prezidents neveiksmīgi mēģināja iegūt no Londonas Arsenal pussargu Vierā, jo uzskatīja, ka aizsardzības spēlētājiem lielas algas nedrīkst maksāt. Perezs īpaši pievērsās mārketingam un pēc daudzu speciālistu domām šī iemesla dēļ atstāja novārtā futbolu.

Pereza nākotnes plāni

Panākta mutiska vienošanās par brazīliešu pussarga Kakā iegādi (60 miljoni eiro). Ja Perezs kļūs par prezidentu, Zinedins Zidāns strādāšot par viņa padomnieku, bet Žorže Valdano — kluba administrācijā. Tāpat Perezs gatavs atteikties no Kristiano Ronaldo iegādes, jo ar šo darījumu tikšot kaitēts kluba slavai. Dabūt Real rindās Ronaldo ir Pereza sāncenša Ramona Kalderona galvenais uzdevums.

Ramons Kalderons

Dzimis 1951. gada 26. maijā Palensijā, jurists un pēdējais kluba prezidents (2006. –2009. gada 16. janvāris.) Atstādināts no amata par mēģinājumu viltot vēlēšanu rezultātus, kas saistīti ar budžeta pieņemšanu.

Iepriekšējās priekšvēlēšanās Kalderons solīja iegādāties Robēnu, Fabregasu un Kakā, taču Madridē nonāca tikai pirmais. Kalderons daudz kritizēts par nekorekto cīņu, mēģinot pārvilināt portugāļu malējo uzbrucēju Kristiano Ronaldo. Kalderonam asus vārdus teica arī Mančesteras „United” komandas, kurā spēlē Ronaldo, treneris Aleks Fergusons.

Kalderona pirkumi: Van Nīstelrojs, Robēns, Diarra, Kannavaro, Emersons. Savukārt Reijess tika iemainīts pret Hūlio Baptistu... Kalderons ieguvis negatīvu slavu medijos par izteikumiem attiecībā uz Bekhemu, Fabregasu, Kakā.

Kalderona nākotnes plāni

Tie pašlaik tiek turēti noslēpumā, publiski izskanējis vien apgalvojums, ka ir jau panākta vienošanās ar kādu pasaules mēroga superzvaigzni, baumu līmenī tas ir Kristiano Ronaldo.

Katras prezidenta vēlēšanas šajā karaliskajā klubā izraisa milzu ažiotāžu, un tā tas ir arī šoreiz. Turpmāk Madrides klubs būs citādāks nekā iepriekš. Labāks vai sliktāks – tas ir atkarīgs no vēlēšanu iznākuma un kluba darbības. Par turpmāko mēs jūs informēsim

Kristaps Saulītis/Izmantotie resursi: Wikipedia, Realmadrid, footballpress