Barons LMT – labākie Rīgā un pošas uz Ventspili
Basketbols
2009. gada 12. maijs, 10:18

Barons LMT – labākie Rīgā un pošas uz Ventspili

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas ceturtajā mačā Barons LMT basketbolisti ar 73:69 pārspēja ASK Rīga. Uzvarētājiem 19 punktus guva Armands Šķēle, zaudētājiem Māris Ļaksa – 13 punktus. Ar šo spēli sērija līdz trim uzvarām ir beigusies, baroni izrādījās pārāki ar 3:1.

Spēles sākumā Barons LMT demonstrēja ļoti pacietīgu sniegumu uzbrukumā un ātri izvirzījās vadībā, bet ASK nespēja realizēt metienus no distances. Mačs ritēja neraksturīgi šai sērijai – dominēja aizsardzība. Pamazām armijnieki atspēlējās, un, ejot lielajā pārtraukumā, – 31:31. Abi klubi demonstrēja agresīvu spēli aizsardzībā, kas savukārt veicināja zemo metienu procentu uzbrukumā.

Otrā puslaika sākumā baronu metieni kļuva precīzāki, bet armijnieki turpināja pirmajā puslaikā iesākto. Cīņas trūkumu pārmest nevarēja nevienam spēlētājam, bet ASK ar to šoreiz nepietika. Mača beigās izdevās samazināt rezultāta starpību, bet dažas neveiksmes zem groziem liedza uzvarēt un pagarināt sēriju. 73:69 – Barons LMT iekļuva Latvijas Basketbola līgas finālā.

Armands Šķēle pēc spēles intervijā kanālam LTV 7 atzinās: „Sērija bija ļoti smaga, bet tas jau bija gaidāms, jo abu klubu spēles vienmēr tādas ir bijušas. Esmu apmierināts ar sniegumu, bet tagad pāris dienas jāatpūšas, lai pēc tam gatavotos cīņām ar BK Ventspils.”

Autors: Kristaps Saulītis