Bundeslīgā triumfē „Wolfsburg”
Futbols
2009. gada 24. maijs, 14:00

Bundeslīgā triumfē „Wolfsburg”

Jauns.lv

Par Vācijas čempionvienību futbolā pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē sestdien kļuva „VfL Wolfsburg”, kas pēdējās kārtas mačā ar 5:1 (3:1) savā laukumā sagrāva nesenos UEFA kausa finālistus Brēmenes „Werder” klubu.

„VfL Wolfsburg” vienība jau pēc nospēlētām 26 minūtēm atradās vadībā ar rezultātu 3:0. Mača 31.minūtē „Werder” vienus vārtus atguva, tomēr otrajā puslaikā laukuma saimnieki guva vēl divus vārtus, nodrošinot uzvaru mačā un arī Vācijas bundeslīgā.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Grafite, bet vēl pa reizei precīzi sita Zvjezdans Misimovičs un Edins Dzeko. Mača 26.minūtē „Werder” aizsargs Sebastjans Prēdls bumbu sita savos vārtos. Savukārt viesu labā vienīgos vārtus guva Djegu.

Citā svētdienas mačā pagājušās sezonas čempionvienība Minhenes „Bayern” savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica „VfB Stuttgart” komandu, šosezon ieņemot otro vietu.

Savukārt "VfB Stuttgart", neskatoties uz zaudējumu, ierindojās trešajā vietā, jo neveiksmi sestdien cieta Berlīnes „Hertha”, kas ar 0:4 (0:2) izbraukumā kapitulēja Karlsrūes „SC” komandai.

Vācijas bundeslīgu nāksies atstāt tieši klubam „SC” un Bīlefeldes „Arminia” vienībai, kas sestdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar „Hannover 96”, noslēguma kopvērtējumā ieņemot pēdējo, 18.vietu.

Savukārt 16.vietā esošais klubs Kotbusas „Energie”, kas pēdējās kārtas mačā ar 3:0 (0:0) savā laukumā pieveica Leverkūzenes „Bayer”, tagad par vietu bundeslīgā cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīrā pret Vācijas otrās bundeslīgas trešo spēcīgāko komandu „Nurnberg”.

Čempionāta kopvērtējumā klubs „VfL Wolfsburg” uzvarēja ar 69 punktiem, par diviem punktiem apsteidzot „Bayern”. Trešajā vietā, kas kā pēdējā garantē dalību nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, ar 64 punktiem ierindojās „VfB Stuttgart”.

Savukārt jaunajā UEFA Eiropas līgā Vāciju pārstāvēs „Hertha” un Hamburgas „SV” komandas, kas ieņēma attiecīgi ceturto un piekto vietu.

LETA/ Foto: AFP