“Magic” vēlreiz vadībā
Arī “Karalis Džeimss” šoreiz nebija glābējs
Basketbols
2009. gada 25. maijs, 10:01

“Magic” vēlreiz vadībā

Jauns.lv

Pagājušajā naktī tika aizvadīta trešā Austrumu konferences finālspēle, kurā 99:89 Orlando “Magic” basketbolisti savā laukumā pārspēja Klīvlendas “Cavaliers”.

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Dvaits Hovards, kuram 24 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, un Rafers Alstons – 18 punkti, savukārt zaudētājiem 41 punkts, septiņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles Lebronam Džeimsam. Šoreiz citi Klīvlendas spēlētāji nebija uzdevumu augstumos, jo tikai trīs spēlētāji (kopā ar Džeimsu četri) guva vairāk par pieciem punktiem, turpretī Orlando tādi bija seši.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, īpaši Rafers Alstons, kurš pirmajā ceturtdaļā guva 11 punktus – 24:17 – vadībā Orlando. Otrajā ceturtdaļā “Cavaliers” spēli izlīdzināja, galvenokārt ar Lebrona pūlēm, kurš guva 12 punktus, un vairs tikai – 42:41. No otrā puslaika “Magic” aktīvāk spēlēja uz groza apakšu, kas bieži viesiem lika pārkāpt noteikums. Pēc trešā perioda 68:63 – vadībā Orlando. Arī turpinājumā mājinieki spēlēja “agresīvi”, liekot pretiniekam bieži pārkāpt noteikumus, un spēja noturēt iepriekš iekrāto pārsvaru un uzvarēt spēlē ar 99:89.

Orlando basketbolisti spēlē meta 51 soda metienu, turpretī klīvlendieši – 35. Agresīvā spēle uz groza apakšu arī panāca izšķirīgo lūzumu.

Sērija līdz četrām uzvarām “Magic” ir izvirzījušies vadībā ar 2:1. Nākamā spēle notiks naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika Orlando.

Spēles interesantākie momenti – video:

Kristaps Saulītis/ Foto: AFP