Sevastova sāk cerīgi, tomēr zaudē
Citi sporta veidi
2009. gada 26. maijs, 17:05

Sevastova sāk cerīgi, tomēr zaudē

Jauns.lv

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē ar 6:3, 4:6, 1:6 zaudēja Melindai Činkai no Ungārijas.

Laimīgais lietus

Pirmā seta sākumā ritēja līdzīga cīņa, neraugoties uz to, ka Anastasijai bija zems pirmās serves procents un abas sportistes spēja uzvarēt geimus pie savas serves. Pirmā seta sestajā geimā, kad rezultāts bija 3:2 Sevastovas labā, mačs lietus dēļ tika pārtraukts. Laikapstākļi palīdzēja Latvijas sportistei, jo pēc spēles atsākšanās Sevastovai izdevās lauzt pretinieces servi, panākot 4:2, bet nākamajās izspēlēs Anastasija uzvarēja arī savu servi un izvirzījās vadībā ar 5:2. Nākamajā geimā Sevastovai bija iespējas vēlreiz lauzt Činkas servi, tomēr ungāriete to nepieļāva, bet devītajā geimā, kurā servēja Sevastova, pretiniecei neizdevās uzvarēt nevienā izspēlē. Anastasijai pēc spēles atsākšanās krietni uzlabojās pirmās serves procents, bet Melindai Činkai tas krietni pasliktinājās.

Prieki beidzas

Otrais sets pagāja bez laikapstākļu iejaukšanās, un šķiet, ka tas bija palīdzējis rangā augstāk esošajai ungāru sportistei, lai gan pirmā pretinieces servi trešajā geimā lauza Sevastova, taču nākamajā un arī 10. geimā pie Latvijas tenisistes serves veiksmīgāka izrādījās Melinda Činka. 4:6 – tā beidzās otrais sets. Anastasijai atkal bija krities pirmās serves procents, līdz ar to pieredzējušajai tenisistei no Ungārijas radās vairāk iespēju “pieķerties” pie Sevastovas serves.

Sākas neveiksmes

Trešo setu Sevastova sāka neveiksmīgi, pieļaujot vairākas nepiespiestas kļūdas, un zaudēja pirmos divus geimus. Šajā brīdī spēle lietus dēļ vēlreiz tika pārtraukta uz aptuveni desmit minūtēm. Pēc tās atsākšanas Anastasija spēlēja nedaudz sekmīgāk, taču izlaisto iniciatīvu atgūt neizdevās. Trešajā geimā uz Činkas serves viņai bija divas breikbumbas, no kurām neviena gan netika izmantota, un rezultāts kļuva 0-3. Aizvadot līdzīgi nākamās izspēles, tomēr nācās zaudēt vēl divus geimus. Vienu geimu setā Sevastova uzvarēja, taču mačā piedzīvoja zaudējumu.

Sevastova, kas turnīru sāka no kvalifikācijas, pēc zaudējuma rangā divreiz augstāk esošajai ungāru tenisistei (62. vieta pret 123.vietu) nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Kristaps Saulītis/ Foto: LETA