Džamīrs Nelsons grib atgriezties
Džamīrs Nelsons pirms savas pirmās Zvaigžņu Spēles
Basketbols
2009. gada 2. jūnijs, 12:04

Džamīrs Nelsons grib atgriezties

Jauns.lv

Viens no Orlando “Magic” līderiem saspēles vadītājs Džamīrs Nelsons ir atsācis pilnvērtīgi trenēties un vēlas spēlēt līgas finālā pret Losandželosas “Lakers”.

Orlando kluba sezonas pirmās puses pamatsastāva saspēles vadītājs 2. februāra spēlē pret Dalasas “Mavericks” guva pleca savainojumu. Paredzēja, ka basketbolists būs spiests izlaist visu sezonu. Tagad Nelsons var gan mest pa grozu, gan viņa plecs spēj izturēt fizisku kontaktu, un pats spēlētājs vēlas atgriezties jau gaidāmajā NBA finālsērijā. Saspēles vadītājs ir aizvadījis kopā ar komandu tikai divus treniņus pēc četru mēnešu izlaišanas.

Džamīrs Nelsons, kurš šajā sezonā 42 aizvadītajās spēlēs vidēji guvis 16,7 punktus, atdevis 5,4 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, bija uzbrukuma līderis abās regulārajā sezonā uzvarētajās spēlēs pret “Lakers”, tajās vidēji gūstot 27,5 punktus.  

Treneris Stens van Gandijs par Nelsona iespējām spēlēt: “Tas ir mans lēmums, ko pieņemšu pēc pāris dienām, kuras viņš trenēsies ar komandu. Manuprāt, četri mēneši ir ilgs laiks, lai pēc diviem aizvadītiem treniņiem kāds būtu gatavs spēlēt līgas finālā.”

Džemīra Nelsona komandas biedrs un viens no tuvākajiem draugiem Dvaits Hovards: “Džamīrs ir bezbailīgs spēlētājs, kurš vienmēr cenšas darīt tā, lai būtu labāk komandai. Es gribu, lai viņš ir vesels! Viņam nevajag spēlēt, ja nav tam pilnīgi gatavs. Es labāk redzu viņu veselu, jo basketbolistam ir priekšā vēl ilga karjera, bet šī ir tikai viena sērija.”

Eriks Dempīrs satraumē Džamīru Nelsonu – video:

Izmantotie resursi: ESPN

Kristaps Saulītis/Foto: AFP