Krieviešu finālā pārāka Kuzņecova
Citi sporta veidi
2009. gada 6. jūnijs, 18:59

Krieviešu finālā pārāka Kuzņecova

Jauns.lv

Kādreiz Latviju pārstāvējušās tenisistes Larisas Savčenko trenētā Krievijas pārstāve Svetlana Kuzņecova sestdien uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, divos setos pārspējot pasaules ranga līderi, citu Krievijas spēlētāju Dinaru Safinu.

Kuzņecova, kas turnīrā bija izlikta ar septīto numuru, uzvarēja ar 6:4, 6:2. Kuzņecovai šis ir jau otrais uzvarētais „Grand Slam” turnīrs pēc triumfa 2004. gadā ASV atklātajā čempionātā, kurā arī tika pieveikta krieviete - Jeļena Dementjeva. Pavisam Kuzņecova uzvarējusi desmit Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) turnīros.

Kuzņecova, kurai 27. jūnijā paliks 24 gadi, ir slaveno un titulēto riteņbraucēju Aleksandra Kuzņecova un Gaļinas Carjovas meita.

42 gadus vecā Savčenko, kas tagad ir Krievijas izlases trenere Federācijas kausā un gatavoja Kuzņecovu Francijas atklātajam čempionātam, dzimusi Ļvovā (Ukrainā), savas karjeras spožākos panākumus guva vēl PSRS laikos, 1988. gada maijā spēja sasniegt 13. vietu pasaules rangā. Viņa pārcēlās uz Latviju un šeit apprecoties, pārstāvēja Latviju kā Larisa Savčenko-Neilande.

Uzvaru pār Safinu Kuzņecova izcīnīja 74 minūtēs un tas bija astotais Francijas atklātā čempionāta dāmu fināls pēc kārtas, kurā uzvarētāja kļuva zināma jau pēc pirmajiem diviem setiem.

Svētdien intriģējošā vīriešu turnīra finālā šveicietis Rodžers Federers centīsies gūt savu 14. uzvaru „Grand Slam” turnīros, kas ļautu viņam panākt amerikāni Pītu Samprasu, kurš pagaidām ir vienīgais rekordists. Federera pretinieks būs zviedrs Robijs Sederlings, kurš ceļā līdz finālam spēja pieveikt pasaules pirmo raketi, spāni Rafaelu Nadalu.

BNS/ Foto: Bulls Press