Federers uzvar uz Parīzes māla
Rodžers Federers cīnās par savu ilgi kāroto titulu.
Citi sporta veidi
2009. gada 7. jūnijs, 19:36

Federers uzvar uz Parīzes māla

Jauns.lv

Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien beidzot kļuva par Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju, panākot amerikāni Pītu Samprasu visu laiku veiksmīgāko „Grand Slam” turnīru uzvarētāju sarakstā.

Federers finālspēlē trīs setos ar 6:1, 7:6 (7:1), 6:4 uzvarēja zviedru Robinu Soderlingu, kļūstot tikai par sesto tenisistu pasaulē, kam izdevies uzvarēt visos četros „Grand Slam” turnīros. Bez vienas uzvaras Francijas „Roland Garros” kortos Federers piecas reizes ir uzvarējis Vimbldonas čempionātā, piecas reizes ASV atklātajā čempionātā, un trīs reizes triumfējis Austrālijas atklātajā čempionātā. 14 uzvaras „Grand Slam” turnīros līdz šim bija tikai amerikānim Pītam Samprasam, taču viņš savas karjeras laikā tā arī nekad neuzvarēja Francijas čempionātā.

Bez Federera visos četros „Grand Slam” turnīros ir uzvarējuši tikai Freds Perijs, Dons Badžs, Rods Leivers, Rojs Emersons un Andrē Agasi, kurš apbalvošanā pasniedza Federeram uzvarētāja kausu.

Federers Francijas čempionātā startēja 11. reizi, un iepriekšējos trīs gados bija ticis līdz finālam, taču tad allaž zaudēja spānim Rafaelam Nadalam, kurš šoreiz no sacensībām izstājās astotdaļfinālā, zaudējot tieši Soderlingam.

Finālā otrajā setā spēli uz pāris minūtēm nācās pārtraukt, jo kortā izskrēja kāds līdzjutējs, kurš, turot rokās „Barcelona” futbola kluba karogu, to vicināja Federeram sejā, līdz drošības vīri viņu nogāza gar zemi un aiznesa prom no korta.

Šveicieti šis incidents daudz neiespaidoja, jo viņš turpināja rādīt ļoti labu sniegumu, neļaujot pretiniekam lauzt spēles gaitu, un izcīnot uzvaru nepilnās divās stundās. Vīra uzvarai līdzi sekoja arī Mirka Federera, kura gaida abu pirmdzimto.

BNS/ Foto: AFP