Turkoglu un Gortats pametīs “Magic”?
Basketbols

Turkoglu un Gortats pametīs “Magic”?

Jauns.lv

Divi no pašreizējiem NBA finālistiem Orlando “Magic” sastāvā varētu pamest klubu pēc šīs sezonas.

Turkoglu un Gortats pametīs “Magic”?...

Hidajetu Turkoglu (15. numurs) un Marčins Gortats (13. numurs) cīņa par NBA čempiontitulu pret Losandželosas “Lakers”.
Hidajetu Turkoglu (15. numurs) un Marčins Gortats (13. numurs) cīņa par NBA čempiontitulu pret Losandželosas “Lakers”.

Turkoglu šogad aizvada savu, iespējams, labāko sezonu karjerā, un 30 gadu vecais basketbolists ir viens no komandas galvenajiem balstiem. Turku basketbolistam šis ir priekšpēdējais gads viņa līgumā, un nākamajā sezonā basketbolists saņemtu 7,3 miljonus ASV dolāru, bet, pēc NBA noteikumiem, viņam ir tiesības pirms kontrakta pēdējā gada kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, kuram var citi klubi piedāvāt lielākas summas. Pēc Turkoglu šā gada snieguma var secināt, ka daudzi klubi būtu gatavi viņam piedāvāt lielāku summu, taču Orlando komandas “algas griesti” ir pavisam tuvu.

Laikraksts Losandželosas “Times” uzskata, ka viņam būtu muļķīgi palikt Orlando, nevis mēģināt dabūt lielāku algas čeku: “Turkoglu ir spēlētājs, kurš māk driblēt, apspēlēt, mest un dot piespēles. Karjeras laikā viņš ir spēlējis visās pozīcijās, izņemot centru. Trīsdesmit gadu vecumā turku basketbolistam ir lieliska iespēja parakstīt ilgtermiņa kontraktu, kurš ir jāizmanto.”

Marčins Gortats pēc pagājušā gada rezervistu soliņa deldēšanas šosezon ir izkarojis Stena van Gandija uzticību, un spēlētājs tiek izmantots ierastajā mača rotācijā, dodot atpūtu Dvaitam Hovardam. Tuvojoties kluba algas griestiem, var rasties problēmas Orlando noturēt arī šo basketbolistu, papildus tam par viņu nopietni interesi izrāda Ņujorkas “Knicks” vienība.

Izmantotie resursi: Los Angeles Times

Kristaps Saulītis/Foto: AFP