Citi sporta veidi
2009. gada 14. jūnijs, 17:44

Neikšāns 18. vietā Akropoles rallijā

Jauns.lv

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ar savu ''Mitsubishi'' svētdien Grieķijā ieņēma 18. vietu pasaules čempionāta (PČ) Akropoles rallija absolūtajā un septīto vietu P-WRC kopvērtējumā, liecina organizatoru informācija.

No uzvarētāja absolūtajā vērtējumā, soma Miko Hirvonena ar ''Ford'' latvieši atpalika 22 minūtes un 20,1 sekundes, bet uzvarētāja P-WRC vērtējumā, grieķa Lambrosa Atanasoulasa ar ''Škoda'' - deviņas minūtes un 32,5 sekundes.

P-WRC kopvērtējumā Neikšāns ar 10 punktiem ieņem septīto vietu un sezonas kopvērtējumā vairs nevar tikt augstāk par piekto vietu pat teorētiski. Līderis ir katārietis Nasers Al Atija ar ''Subaru'', kurš savācis 39 punktus.

Otrais Akropoles rallijā finišēja francūzis Sebastjans Ožērs ar ''Citroen'' (+1:12,9), bet trešais - soms Jari-Mati Latvala ar ''Ford'' (+1:45,0). Sestdien avāriju piedzīvoja pasaules čempionāta līderis francūzis Sebastjans Lēbs ar ''Citroen''. Kopvērtējumā Lēbam ir 55 punkti, taču Hirvonens viņam pietuvojies jau septiņu punktu attālumā.

Svētdien rallija priekšpēdējo ātrumposmu rīkotāji atcēla pārāk daudzo skatītāju dēļ.

Akropoles rallijs bija septītais no 12 posmiem šāgada pasaules čempionātā.

P-WRC klasē katrs braucējs drīkst piedalīties tikai sešos no astoņiem noteiktajiem posmiem. Pirmajās divās sacensībās Norvēģijā un Kiprā Neikšāns ierindojās piektajā vietā P-WRC vērtējumā, bet Kiprā gūtā 15. vieta ir augstākā, ko jebkad kāds Latvijas rallists izcīnījis pasaules čempionāta posmu absolūtajā vērtējumā. Portugālē Neikšāns izstājās, bet Itālijā pēc avārijas treniņā viņam netika ļauts stāties uz starta. Nākamās un reizē šīs sezonas pēdējās sacensības P-WRC Neikšānam būs tikai oktobra beigās Velsas rallijā.

BNS