Citi sporta veidi
2009. gada 20. jūnijs, 17:17

Fetelam uzvara kvalifikācijā

Jauns.lv

Vācijas Pirmās formulas (F-1) pilots Sebastians Fetels no "Red Bull" komandas sestdien bija ātrākais Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās un svētdien startēs no labākās pozīcijas.

Fetelam šī bija ceturtā uzvara kvalifikācijas sacensībās karjerā. Kvalifikācijas uzvarētājs Silverstonas trases apli veca minūtē un 19,509 sekundēs. Otrs ātrākais bija F-1 veterāns Rubenss Barikellu no "BrawnGP" komandas, bet trešais bija Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas.

No otrās starta rindas sacīksti sāks itālis Jarno Trulli ar "Toyota", bet no trešās japānis Kazuki Nakadžima ar "Williams". No trešās rindas startēs arī sezonas kopvērtējuma līderis brits Džensons Batons ar "BrawnGP", kurš kvalifikācijā bija tikai sestais.

Avāriju, braucot ar ātrumu 200 kilometri/stundā, kvalifikācijā piedzīvoja vācietis Adrians Zutils no "Force India" komandas, kurš pats gan necieta. Zutila avārijas dēļ, kad trasē tika izkārti sarkanie karogi, tikai 19. vietu kvalifikācijā ieņēma 2008. gada pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ar "McLaren".

Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņa svētdien sāksies plkst. 15 un sacensībām sekot līdzi varēs TV3 televīzijā.

BNS