Ventspils spēlēs Eirolīgā, mājas zāle - "Arēna Rīga"
Basketbols
2009. gada 29. jūnijs, 17:06

Ventspils spēlēs Eirolīgā, mājas zāle - "Arēna Rīga"

Jauns.lv

Pretēji pagājušajā nedēļā izplatītajiem Latvijas Basketbola savienības (LBS) paziņojumiem, BK „Ventspils” ir pieteikusies prestižajām Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) Eirolīgas kvalifikācijas sacensībām, taču apzinās, ka spēles nevarēs notikt Ventspilī, kādēļ vajadzēs izmantot „Arēnu Rīga”, pirmdien informēja klubs.

Pēc pieteikuma izvērtēšanas Eirolīgas administrācija sniegs atbildi par to, vai BK „Ventspils” tiks pielaists kvalifikācijas sacensībām. Diemžēl spēles nevarēs notikt OC „Ventspils” basketbola hallē, jo arēnā, kur norisinās Eirolīgas spēles nepieciešamas vismaz 5000 skatītāju sēdvietas. Visticamāk, ka BK „Ventspils” savas mājas spēles aizvadīs ''Arēnā Rīga". Kā aģentūru BNS informēja kluba direktors Ralfs Pleinics, tad pat Eirolīgas kvalifikācijas spēlēm Ventspils halle ir par mazu. „Mēs esam aizsūtījuši visu dokumentāciju ULEB un tagad gaidām atbildi. Bumba ir ULEB pusē,” sacīja Pleinics. „LBS nav nekādas saistības ar ULEB, ar to klubs kontaktējas „pa tiešo”, kādēļ saprotams, kādēļ LBS bija paziņojusi, ka BK „Ventspils” spēlēs ULEB kausa izcīņā, kur mums vieta patiešām ir garantēta.”

Par iespēju startēt Eirolīgas pamatsacensībās cīnīsies astoņas komandas: Trevīzo „Benetton”, Berlīnes „Alba”, Atēnu „Maroussi”, Mariupoles „Azovmash”, divas Francijas komandas „Orleainaise” un „Le Mans”, kā arī Beļģu „Cherlaroi”. Spēles notiks pēc izslēgšanas sistēmas - komandas tiks izlozētas četros pāros, aizvadīs vienu spēli savā laukumā un vienu viesos, uzvarētāji tiks nākamajā kārtā. Otrās kārtas uzvarētājam būs tas gods startēt prestižajā Eirolīgā, savukārt atlikušās komandas automātiski startēs ULEB kausa pamatturnīrā.

Spēlējot Eirolīgas kvalifikācijā, komandai ir garantēta piedalīšanās Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā - to paredz vienošanās starp Starptautiskās Basketbola federācijas FIBA Eiropas nodaļu un ULEB.

Eirolīgas kvalifikācijas kārtu izloze notiks 8.jūlijā Barselonā.

'”Šāda iespēja ir ļoti labs variants, esam pirmā Latvijas komanda, kam ir dots tāds gods,” pavēstījis komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis. „Eirolīgas turnīrs ir ļoti prestižs. Mūsu spēlētājiem tā būs ļoti liela pieredze, kas noteikti veicinās spēlētāju izaugsmi. Apzināmies, ka konkurēt ar tādām augsta līmeņa komandām būs grūti, jo saglabāsim savu gados jaunu latvisko sastāvu, iespējams, ka pieaicināsim kādu vienu viesspēlētāju. Neskatoties uz to mēģināsim sasniegt augstākos mērķus. Daļa komandas treniņu procesu jau sāks 7. jūlijā kopā ar Ventspils augstskolas basketbolistiem, bet basketbola klubs sāks treniņus pēc 20. jūlija. Augusta sākumā komanda, cerams, būs jau nokomplektēta.”

BNS/ Foto: LETA