Oficiāli: Rašīds Voless uz Bostonu, Šons Marions uz Dalasu
Basketbols
2009. gada 9. jūlijs, 11:38

Oficiāli: Rašīds Voless uz Bostonu, Šons Marions uz Dalasu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas „Celtics” ir noslēdzis līgumu ar pieredzējušo spēka uzbrucēju Rašīdu Volesu, bet Dalasas „Mavericks” parakstījuši kontraktu ar Šonu Marionu.

Vienošanās par līgumu uz divām sezonām ar 34 gadus veco Volesu, kurš pēc aizvadītās sezonas bija kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, tika panākta pagājušās nedēļas nogalē.

„Mēs esam ekstāzē par to, ka varam pievienot komandas sastāvam tāda kalibra spēlētāju, kāds ir Rašīds Voless,” izteicās „Celtics” kluba sporta direktors Denijs Eindžs. „Ne katru dienu parakstām līgumus ar tik pieredzējušiem spēlētājiem, kuri piedalījušies četrās NBA Visu zvaigžņu spēlēs.”

Voless pēdējās sešas sezonas spēlēja Detroitas „Pistons” vienībā, ar kuru 2004. gadā uzvarēja NBA čempionātā. Sešpadsmit sezonu ilgās NBA karjeras laikā Voless ir spēlējis arī Vašingtonas „Bullets” un Portlendas „Trail Blazers” komandās.

Pagājušajā sezonā Voless piedalījās 66 NBA regulārā čempionāta spēlēs, vidēji mačā gūstot 12 punktus un izcīnot 7,4 atlēkušās bumbas.

„Celtics” interesējas par vēl vienu līgas veterānu Grantu Hilu, kurš aizvadītajā sezonā, pārstāvot Fīniksas „Suns”, vidēji mačā guva 12 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.

Darījumā starp trim komandām „Mavericks” bez Mariona ieguva arī Kvinsiju Dobiju un Krisu Hamfriju, Memfisas „Grizzlies” saņēma Džerija Stekhausu, Toronto „Raptors” tika pie Devena Džordža un Antuāna Vraita.

Šons Merions „Mavericks” komandā nākamo piecu sezonu laikā saņems 40 miljonus ASV dolāru (20,2 miljonus latu).

Trīsdesmit vienu gadu vecais Merions, kurš pagājušo sezonu sāka Maiami „Heat” komandā, bet pēc tam tika aizmainīts uz Toronto klubu, „Raptors” vidēji spēlē guva 14,3 punktus, kā arī izdarīja 8,3 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi: ESPN

kasjauns.lv/Foto: AFP