Latvija Deivisa kausā pārspēj Bulgāriju ar 4:1
Ernests Gulbis savu darbu ir padarījis godam
Citi sporta veidi

Latvija Deivisa kausā pārspēj Bulgāriju ar 4:1

Jauns.lv

Latvijas tenisa komanda svētdien ar 6:4, 6:4, 6:4 uzvarēja lietus dēļ no sestdienas pārceltajā dubultspēlē Bulgārijas komandu un nodrošināja uzvaru mačā.

Latvija Deivisa kausā pārspēj Bulgāriju ar 4:1...

Sestdien Plovdivā pret Bulgāriju Deivisa kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas II grupas otrās kārtas mačā dubultspēle tika pārtraukta pie 3:1 un 40:40 Latvijas labā, jo uznāca lietus. Svētdien priekšpusdienā sacensību Ernests Gulbis un Deniss Pavlovs aizvadīja bez zaudētiem setiem un pārspēja Todoru Jeņevu un Ivailo Traikovu.

Andis Juška uzvarēja Tihomiru Grozdanovu ar 6:7 (5:7), 6:2, 6:3, 6:4, bet otrajā spēlē Gulbis uzvarēja Jeņevu ar 7:5, 6:2, 6:2.

Sacensība Plovdivā notika uz māla seguma.

Atlikušajām vienspēlēm nozīmes cīņas iznākuma noskaidrošanā vairs nebija. Izloze paredzēja, ka svētdien vienspēlēs vispirms Grozdanovs spēlēs pret Gulbi, bet pēc tam Jeņevs pret Jušku, taču Gulbja vietā spēlēja rezervists Adrians Žguns, kurš zaudēja ar 4:6, 3:6. Pēdējā spēlē Juška ar 6:4, 6:4 uzvarēja Valentinu Dimovu. Visā mačā Latvija guva uzvaru ar 4:1.

Eiropas/Āfrikas zonas II grupas pirmajā kārtā Latvijas tenisisti gada sākumā bez Gulbja palīdzības Lielupē ar 5:0 apspēlēja Moldovas komandu, bet Bulgārija ar 3:2 pārspēja Ungāriju. Lai iekļūtu zonas I grupā, Latvijas tenisistiem septembrī jāpārspēj Slovēnija, kas arī pēc dubultspēles nodrošināja uzvaru pār Lietuvu.

BNS