BMW pamet pirmo formulu
Citi sporta veidi
2009. gada 29. jūlijs, 13:06

BMW pamet pirmo formulu

Jauns.lv

Vācijas autoražotājs BMW un tam piederošā Pirmās formulas (F-1) komanda „BMW-Sauber” trešdien preses konferencē oficiāli paziņoja, ka 2010.gadā vairs nepiedalīsies F-1 pasaules čempionātā.

„Koncerns BMW pēc 2009.gada sezonas beigām pārtrauks savu dalību F-1 sacensībās,” paziņoja uzņēmuma BMW valdes priekšsēdētājs Norberts Reithofers. „Protams, tas mums bija grūt lēmums, bet tas ir likumsakarīgs solis, ņemot vērā mūsu uzņēmuma stratēģisko pārgrupēšanos.”

„Kompānijas prioritātes turpmāk aizvien lielākā mērā būs ilgtermiņa stabilitāte un apkārtējās vides saudzēšana,” piebilda Reithofers. „Šī ir tā joma, kurā mēs vēlamies saglabāt savas vadošās pozīcijas. Tādējādi mūsu Pirmās formulas kampaņa uzņēmuma nākotnei kļūst mazāk svarīga.”

„BMW-Sauber” vienības piloti, vācietis Niks Haidfelds un polis Roberts Kubica, kuri pagājušajā F-1 čempionāta sezonā kopā sakrāja 135 punktus, konstruktoru kausa izcīņā nodrošinot komandai trešo vietu, šogad aizvadītajos desmit posmos tikuši tikai pie astoņiem punktiem.

LETA/Foto: AFP

Tēmas