Basketbols
2009. gada 6. augusts, 17:14

U-16 basketbolistes zaudē Slovākijai un paliek B grupā

Jauns.lv

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Eiropas čempionāta B divīzijas otrā posma spēlē ceturtdien ar 56:64 (15:23, 19:11, 11:10, 11:20) zaudēja Slovākijas vienaudzēm un nekvalificējās pusfinālam, paliekot B divīzijā arī uz nākamo čempionātu.

Rezultatīvākā Latvijas izlases sastāvā ar 21 gūto punktu bija Sabīne Dukāte, bet septiņus punkti un astoņas izcīnītas atlēkušās bumbas Gunas Lagzdiņas kontā.

Maču veiksmīgāk uzsāka slovākietes, kas līdz pirmās ceturtdaļas beigām ieguva astoņu punktu pārsvaru, taču otrajā ceturtdaļā Latvijas jaunās basketbolistes spēja mača gaitu līdzsvarot un pirms pārtraukuma panāk izlīdzinājumu 34:34. Spēles trešo ceturtdaļa jau ar viena punkta pārsvaru uzvarēja latvietes, bet pēdējās ceturtdaļas sākuma ieguva arī piecu punktu pārsvaru 53:48. Pēdējās minūtes gan veiksmīgāk nospēlēja Slovākijas U-16 izlase, kas guva pēdējos 11 punktus pēc kārtas, svinot panākumu ar 64:56. Lai iekļūtu pusfinālā, Latvijas izlasei slovākietes bija jāpieveic ar vismaz 15 punktu pārsvaru, kā arī jācer, ka Rumānija zaudēs Horvātijas vienaudzēm. Rumānijas un Horvātijas mačs sāksies plkst.15.45.

Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē Latvijas U-16 izlase trešdien ar rezultātu 42:64 zaudēja Horvātijai. E apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar divām uzvarām patlaban ieņem Horvātija. Slovākijas un Rumānijas komandu kontā ir pa vienai uzvarai, kas šobrīd ļauj ieņemt attiecīgi otro un trešo vietu, savukārt Latvijas izlasei otrajā posmā panākumu pagaidām nav, līdz ar to latvietes atrodas ceturtajā vietā. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs turnīra pusfinālā. Savukārt Eiropas čempionāta A divīzijā atgriezīsies tikai pirmo divu vietu ieguvējas.

Pagājušajā U-16 čempionātā pirms gada Latvijas izlase spēlēja A divīzijā, kur pirmajā mačā par vietas saglabāšanu augstākajā līgā ar 54:60 zaudēja Vācijas vienaudzēm, bet otrajā spēlē ar 59:72 piekāpās Serbijas vienaudzēm, līdz ar to izkrītot no A divīzijas.

Latvijas U-16 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Arita Priedniece, Agate Geka, Krista Brīdiņa, Sabīne Dukāte, Anna Ozoliņa, Rūta Veidere, Guna Lagzdiņa, Krista Krasovska, Lība Paula Berga, Katrīna Epnere, Daiga Kuzmane, Asnāte Fomina.

LETA