Linas Kleiza no „Nuggets” uz Pireju „Olympiacos”
Basketbols
2009. gada 11. augusts, 08:46

Linas Kleiza no „Nuggets” uz Pireju „Olympiacos”

Jauns.lv

Lietuvas izlases basketbolists Linas Kleiza piekritis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Denveras „Nuggets” pāriet uz Grieķijas vienību Pireju „Olympiakos”.

Tiek ziņots, ka divu gadu laikā Kleiza Grieķijā nopelnīs 12,2 miljonus ASV dolāru (sešus miljonus latu). Līgumā iekļauts arī punkts, ka pēc vienas sezonas Kleiza var izpirkt to, lai atgrieztos NBA.

Iepriekš interesi par Kleizu, kurš pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 9,9 punktus, izrādīja Toronto „Raptors”, Klīvlendas „Cavaliers”un „Nuggets” komandas, bet neviena basketbolistam nepiedāvāja pieņemamus finansiālos nosacījumus.

Pagājušajā sezonā „Olympiakos” komanda ieņēma otro vietu Grieķijas čempionātā, bet ULEB Eirolīgā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Šovasar „Olympiakos” vienība līgumus piedāvājusi daudziem NBA basketbolistiem, no kuriem pēdējā laikā skaļākais bija Alens Aiversons, kam tika piedāvāti desmit miljoni dolāru uz divām sezonām.

Aiversons desmit reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē un četras reizes kļuvis par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Savas karjeras 13 sezonu laikā viņš vidēji mačā guvis 23,5 punktus un izpildījis 5,4 rezultatīvas piespēles. Tomēr pagājušajā sezonā Aiversons vidēji guva tikai 17,4 punktus, kas bija zemākais rādītājs viņa karjerā.


LETA/Foto: AFP