Vadims Vasiļevskis ar pirmo metienu kvalificējas finālsacensībām
Vadims Vasiļevskis kvalifikācijā izskatījās ļoti pārliecinoši.
Citi sporta veidi
2009. gada 21. augusts, 21:01

Vadims Vasiļevskis ar pirmo metienu kvalificējas finālsacensībām

Jauns.lv

Sezonas līderis Vadims Vasiļevskis kvalifikācijas B grupā pasaules čempionātā Berlīnē jau pirmajā mēģinājumā izpildīja kvalifikācijas normu un garantēja sev vietu svētdienas finālsacensībās.

 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions Vasiļevskis B grupā meta pēdējais un aizmeta vistālāk - 86,69 metrus, kas ar uzviju pārsniedza kvalifikācijas normu (82 metrus). Viņam bija tālākais metiens kvalifikācijā.

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Vasiļevskis arī meta B grupā kvalifikācijā un ar pirmo metienu izpildīja normu, taču finālsacensībās ieguva tikai devīto vietu, jo pēc vienas dienas pārtraukuma startēja būdams saaukstējies. Pēc pirmās metienu sērijas sākās lietus, kas pamatīgi ietekmēja vēl nekvalificējušos sportistu izredzes uzlabot rezultātus. Otrā sērija jau tika aizvadīta lietū. Pēc pauzes notika arī trešā metienu sērija.

Arī Pekinas olimpisko spēļu vicečempions Ainārs Kovals startēs svētdienas finālā. Kvalifikācijas A grupā savā labākajā mēģinājumā Kovals raidīja šķēpu 79,76 metrus ar ko pietika astotajai vietai. Turpretī Ēriks Rags sacensības beidza ar 76,23 metriem, kas deva 15. rezultātu A grupā un pat ne teorētiskas cerības iekļūt finālsacensību dalībnieku pulkā. Kvalifikācijas summā ventspilniekam bija 26. rezultāts.

A grupā normu izpildīja tikai japānis Jokifumi Murakami (83,10) un kubietis Gilermo Martiness (82,50).