Latvijas šķēpmetēji PČ paliek bez medaļām
Citi sporta veidi
2009. gada 23. augusts, 19:03

Latvijas šķēpmetēji PČ paliek bez medaļām

Jauns.lv

Latvijas šķēpmetēji pasaules čempionātā (PČ) svētdien Berlīnē palika bez medaļām - Vadims Vasiļevskis ierindojās ceturtajā vietā, bet Ainars Kovals septītajā.

Par pasaules čempionu kļuva divkārtējais olimpiskais čempions Andreass Torkildsens no Norvēģijas, sudrabs tika Gilermo Martinesam no Kubas, bet bronza Jukifumi Murakami no Japānas.

Torkildsens, kuram līdz šim pasaules čempiona titula nebija, uzvarēja ar savu sezonas labāko rezultātu 89,59 metri. Martiness šķēpu meta 86,41 metrus tālu, Murakami 82,97 metrus. gan Martinesa, gan Murakami tikšana uz goda pjedestāla ir pārsteigums, jo abi šosezon nebija starp vadošajiem pasaulē.

Vasiļevskim līdz medaļai, kas Latvijas vieglatlētiem kopš valsts neatkarības atjaunošanas pasaules čempionātos būtu pirmā, pietrūka 60 centimetru. Viņam tālākais bija pēdējais sestais metiens - 82,37 metri. No sešiem mēģinājumiem Vasiļevskim izdevās tikai divi (arī otrais 82,05 metri), bet četri netika ieskaitīti.

Arī pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Osakā (Japānā) Vasiļevskis palika ceturtais, un arī toreiz kvalifikācijas sacensībās viņam izdevās sasniegt labāko rezultātu. Svētdien atkārtojot savu piektdien iespēto rezultātu (86,69 metri), Vasiļevskis tiktu pie sudraba.

Kovals otrajā mēģinājumā šķēpu raidīja 81,54 metrus tālu. Vēl divi metieni nebija tālāki par 80 metriem, bet trīs pārējie netika ieskaitīti.

Piektajā vietā palika 2007. gada pasaules čempions Tero Pitkemeki, bet sestajā vietā ierindojās vēl viens soms Anti Rūskanens ar 81,87 metrus tālu raidījumu.

BNS/Foto: LETA